MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Neptunusz az első házban

Különösen intuitív és érzékeny vagy, nagy a képzelőerőd. Másoknak misztikusnak tűnhetsz, de sok esetben saját magad számára is. Tetteid következményei néha meglephetnek téged is, mert ha sejtelmes ködben élsz, ami sokszor eltávolít az anyagi világtól, akkor a cselekedeteid inditéka nem mindig világos saját magad előtt sem. Viselkedésed meglepő és szokatlan lehet, hisz olyan jól fejlett a hatodik érzéked, hogy teljesen más attitűd jellemez téged, mint más földi halandókat. Új tapasztalatokra vágysz, de sokszor nem érdekelnek a részletek, vagy morális kérdések, szeretsz szórakozni, és sokszor gondatlan vagy. Lehet olyan érzésed, hogy a törvények felett állsz, mert az emocionalitásod képes messze elragadni.

Szenzitív módon érzékeled önmagad és a világot. Képes vagy látni minden esemény és más emberek motivációit, mert a Neptun bepillantást enged neked a kulisszák mögé, és az emberekbe. A legmagasabb fokon, tisztánlátó lehetsz.

Nagyon érzékeny vagy a külvilág benyomásaira, és a tudattalanból érkező impulzusokra is. A legjobb esetben inspirált misztikus vízióid is lehetnek, de az ellenkezője is könnyen fennállhat, negatív pszichikus erők is hatalmuk alá hajthatnak, ami extrém esetben megszállottsághoz vezet. Az alkohol és a drogok veszélyesek számodra.

Ezzel az állással nem ritka a kifinomult művészi, zenei tehetség sem. A külső megjelenést mintha a titok egy lehelete burkolná fátyolba. A szemek gyakran magnetikusak.

A világgal való mély önazonosság érzése, vagy a legnagyobb öncsalás, önbecsapás.

Neptunusz a második házban

Egyfajta idealisztikus hozzáállás a pénzügyekhez és a vagyonhoz. Ha a Neptun jól aspektált, az egyén mindig hajlamos lesz arra, hogy nagyvonalú, nagylelkű legyen a humanitárius és szellemi ügyek iránt.  Egy tehetséges embe horoszkójában ha a Neptun jól aspektált ebben a házban, akkor jó érzéke lesz a pénzügyekhez, és nagy gazdagságra tesz szert. A pénz mindenesetre nagyon titokzatos és szokatlan körülmények között hullik az ölébe, majd siklik ki újra onnan. Ezek az emberek nagyon extravagánsak, és emiatt nagyon nehezükre esik pénzt felhalmozni. Ezeket a tendenciákat egy jól megtervezett büdzsével kellene ellensúlyozniuk, ha a Neptun akár csak a legkisebb mértékben rossz aspektusokat kap.

Rosszul aspketált Neptun esetén ezek az emberek nagyon álmodozók, nem gyakorlatiasak, és képtelenek a pénzzel bánni, vagy egyszerűen csak túl kényelmesek hogy megkeressék a pénzt önmaguk számára. Sajnos sok esetben kihasználják őket, becsapják őket, és emiatt gyakran van szükségük anyagi támogatásra. Meg kell tanulniuk mindkét lábbal a földön állni.

Neptun a harmadik házban

Intuitív gondolkodás, és a magasabb síkok ideáira fogékony. Vizuális kifejezésmódja gyakran magasan fejlett. Telepatikus képességek. Okkult és misztikus képességek. Ilyen Neptunállásál az egyén azt szeretné, ha a tudásáből mindenki részesülne, és ő maga szinte információs központként szolgálna, ezért gyakran tevékenykedik valamilyen tömegmédiában.

Néha nem árt a gyakorlati gondolkodás erősítése az álmodozás rovására, és egy kis fegyelmet nem árt bevezetni, hogy ne legyen túl álmodozó. Ha a Neptun jól aspektált, akkor az egyén ituíciója nagyon jól használható a hétköznapokban is. Ha rosszul aspektált a Neptun, akkor tanulási nehézségek, a szellem úgymond nem jelenléte előfordulhat. Magyarosan fogalmazva néha nincs lélekjelenlét. Az érintett személy egy álmodozó, egy fantaszta.

Mivel a harmadik ház az intellektualizmus háza, a Neptun e házban állása vagy egy nagyon kifinomult, szinte mindent megérző gondolkodást jelöl, vagy egy sajnos a realitásokat nehezen észrevevő, kissé álmodozó gondolkodást.Ez esetben szükség lehet a praktikus gondolkodás fegyelmezett kialakítására. Ha a Neptun jól aspektált, akkor ez a helyzet a mindennapokban kedvezően hathat. Az álmodozásra való hajlam feszült viszonyhoz vezethet a testvérekkel és a szomszédokkal. Vigyáznia kell fontos szerződések megkötésekor, olykor kommunikációs zavarba is kerülhet, zűrzavar állhat elő utazások alkalmával is.

Álnév mögé rejtőzés is előfordulhat.

Neptun a negyedik házban

Kifejezetten erős igényed van a család és egy védett otthon iránt, amely többnyire karmikus eredetű. Az egyik családtag mediálisan nagyon tehetséges, vagy valamilyen más módon különleges. Szívesen élnél víz közelében, ha tehetnéd. Nagyon mély összeköttetésben érzed magad a természettel.

A Neptun a negyedik házban legszívesebben az egész világ anyja lenne, ezért sokszor az idegenek is családtagnak érezhetik magukat az otthonában.

A sérült Neptun a későbbi években érzelmi alapú ideges zavarok forrása lehet, amelyek nagyon nehezen diagnosztizálhatók.

Kötődés a családhoz és a hazához. A szülői ház emelkedett szellemi légköre hozzájárul az egyén formálódásához.

Rossz fényszögben: száműzetés, börtön az élet vége nyomorban és magányban telhet.

Gyermekkori otthonod víziója, vagy az apád emléke elég homályos, de az ezzel kapcsolatos érzéseid elég intenzívek ezen a területen.  Alapvető szükségleted, hogy komfortosan érezd magad az otthondban, mert e nélkül  az érzés nélkül afelé tendálsz, hogy horrorisztikus gondolataid legyenek, amely horrror azonban csak a te fejedben létezik.

Komplikációk léphetnek fel odahaza, a megértés hiánya, vagy misztikus lepelbe burkólózhat valódi származásod. Mindenesetre nem lehet könnyű neked meglátni, megérezni, hol vagy igazán otthon, és amikor minden jól megy, akkor is hajlamos vagy idealizálni a családi helyzetet.

Neptun az ötödik házban

A Neptun nagyon vágyik a szeretetre és az elismerésre, romantikus kapcsolatokban, és szellemi önkifejezésben igyekszik kielégülést találni. Muzikális és alkotó, színészi tehetség. A szerelmi kapcsolatok és a szexuális élet gyakran kötődnek különös körülményekhez. Ha a Neptun rosszul aspektált, akkor titkos szerelmi afférok és csalódások várhatók.

Intuitív módon előre megérezhet dolgokat, amik a tőzsdén nyereséget hozhatnak, de jó lesz ha vigyáz ilyen területen, mert ha a Neptunusz becsapja, az nagyon sokba fog kerülni. Semmi óvatlan spekuláció!

A gyerekei nagyon szenzitívek lehetnek. Ha a Neptun rosszul aspektált, akkor a gyerekek nehéz pszichológiai problémákkal küzdenek, amelyektől nehezen szabadulnak csak meg. Elúfordulhat, hogy komolyan elhanyagolja gyermekeit, vagy adoptál gyermekeket, vagy házasságon kívűli gyermekáldásban részesül. Ennél a Neptunállásál előfordulhatnak nagyon szokatlan és zavart családi viszonyok.

 

Neptun a hatodik házban

Az egyénnek nagyon nehéz levonni a megfelelő konzekvenciákat azon eseményekből, amelyekkel a munkájában és az egészészségi állapotában találkozik. Nagy áldozatokat kér tőle az élet. Ha a Neptun jól aspektált, akkor az egyén rendelkezik a szükséges intuícióval és értelemmel, hogy képes legyen eredményesen munkálkodni. Nagyon empatikus, képes másokkal mélyen együttérezni, és nagyon jól bánik az állatokkal. Ha a Neptun jól aspektált, akkor nagyon adott a helyzet mindenféle szellemi és gyógyító tevékenységhez. Szellemi munka áll az előtérben. A szellemet kell a gyakorlatban megvalósítania. A módja mikéntje rajta áll. Nagyon kifinomult. Erős beleérző képesség. Szellemi gyógyítás, homeopatikus tevékenység, egészségügyi diéta, és más terápiák.Növényekkel való gyógyítás. Kórházi orvos, pszichoterapeuta, művészet, zene. Rosszul aspektált Neptun esetén tanácsos elkerülni mindenféle drogot, mesterségesen előállított gyógyszereket, alkoholt, stb. Rosszul aspektált Neptun esetén hipohondria, pszichoszomatikus megbegetegedések, fertőzések léphetnek fel. Az egyénnek nagyon oda kel figyelnie táplálkozására, és a gyógynövények nagyon jó hatással lehetnek rá. Kedvezőtlen aspektusok esetén problémák az örökség körül, munkanélküliség, nem kielégítő munkakörülmények, vagy az egyén részéről nyújtott rossz munkateljesítmény keseríti, nehezíti az életet. Jó Neptun esetén a munkakörülmények harmonikusak, a munkatársi kapcsolatok jók. Gyakori munkahely a kórház, vagy hasonló intézmények, és gyakori a pszichológiai területen való ténykedés is.

 

Neptun a hetedik házban

A Neptun a hetedik házban karmikus kapcsolatokat mutat a házasságban és a partnerkapcsolatokban. Gyakran erős a lelki kötődés áll fenn a házastárssal, vagy a partnerrel, és az egyén általában nagyon mélyen megérti embertársait.

Akinek ilyen Neptunállása van, nagyon könnyen befolyásolható más emberek érzései és hangulatai által.

Ha a Neptun jól aspektált, az emberi kapcsolatokban a szellemi  értékek állnak az előtérben.

Önzetlenek másokkal szemben. Intuitív módon értik meg embertársaikat.

Egy jól aspektált Neptun egy ideális, szellemi alapokon nyugvó házasságot jelent.

Művészi és zenei tehetség, de legalábbis nagyofokú művészeti érzék.

Ha a Neptun nem jól aspektált, nehézségek merülhetnek fel a házasságban, amelyek a bizonytalan érzésekből származnak.

Más emberek félrevezethetik, meg kell válogatnia a barátait.

Az egyén a partnerkapcsolatokban és a társadalmi kötelezettségeiben megbízhatatlan és ingadozó.

Ha a Neptun nagyon sérült, ez esetben az egyén szándékosan téveszt meg másokat, vagy a partnerei teszik ezt vele, megbízhatatlanok, vagy lelki deformáltságban szenvednek.

Ebben a házban a megsebzett Neptun nyilvános botrányok sem kizártak.

A másokhoz való közeledés ködös, bizonytalan. Hajlamos a partner idealizálására, könnyen befolyásolható, és borzasztóan irracionális, amikor felbecsüli kapcsolatai értékét.

Amikor azonban eljön az idő, megjelenik a hihetetlen intuíció, a hatodik érzék, aki felismeri a jövőbeni férjet/feleséget.

Talán gyenge és könnyen átejthető, sebezhető az emberi kapcsolatokban. Az édes felhő és a zavaros benyomások körüllengik a kapcsolataidat, és használnod kell az intellektusod, ha nem akarsz csapdába esni.

Próbálj meg nem hanyag és könnyelmű lenni a társaiddal és a kapcsolataidban egyaránt.

Ha túl sok áldozatot hozol, ha elmulasztod a valósággal való szembesülést, túl sok veszteséget szenvedsz. Lépj hátra mielőtt kiadod magad, és mielőtt megházasodsz. Ezen a módon megélheted ennek a házhelyzetnek az előnyét.

 

Azt a tökéletes társat keresi, akivel igazán mély, lelki és érzelmi alapon nyugvó kapcsolatot tud létesíteni. Képes a teljes odaadásra, a partnerével való együttlét során magas szintű spirituális tapasztalatokra tehet szert. Az Én és a Te határai elmosódnak, ez a szimbiózis pedig oda vezet, hogy a társak önmagukat áldozzák fel, vagy teljesen függővé válnak egymástól. Hajlamos idealizálni a másikat, ezért könnyen el lehet csábítani. Gyakran teremt kapcsolatot olyanokkal, akik már elkötelezték magukat, vagy olyan sztárokért rajong, akikhez sosem kerülhet közel. Miután eszményképpé emeli a társát, előbb-utóbb természetszerűelg csalódik benne. Ha fellebben a fátyol és megpillantja a hétköznapi valóságot, már nem érzi magát annyira boldognak. Nehezére esik felismerni magában az irracionálisra való hajlamot. Ezért vonzzák azok az emberek, akik otthonosan mozognak az érzékfeletti világban, és művészi formában képesek kifejezni magukat. Gyakran zavarja azonban élénk fantáziájuk, zűrzavaros életvitelük és menekülésük a hétköznapok valósága elől.

Neptunusz a hetedik házban: Halak feleség...

 

Neptun a nyolcadik házban

A zűrzavar egy bizonyos formája, bizonytalanságok a szexualitásban, az örökségekkel, a befektetésekkel kapcsolatban, és általánosságban a mások pénzügyeivel, és azzal a pénzzel kapcsolatosan, amit nem mi keresünk meg. Tehetséges vagy abban, hogy hallhasd pszichéd legmélyebb hangjait, vagy ráérezz más emberek motivációira, és alaposan megértsd más emberek viselkedését szenzitív, emocionális, nem intellektuális módon. Ez a házhelyzet talán szerencsét hoz neked, talán épp a bizalom összetörését. Légy nagyon óvatos mielőtt megbízol valakiben, akár magánéletileg, akár anyagi ügyekben.

 

A Neptun a nyolcas házban mediális hajlamokat jelent. Szellemi képességek. Mások pénzével, biztosításokkal, adókkal, örökségekkel kapcsolatosan misztikus körülmények vagy csalási manőverek várhatók. Jól aspektált Neptun esetében tisztánlátó képesség, különleges okkult érdeklődés. Rossz aspektus esetén okkult erők saját célra történő kihasználása. Legrosszabb esetben fekete mágia. Sebzett Neptun esetén veszteségek közös vállalkozásokban, átláthatatlan viszonyok a társak között. Biztosítási csalások, adócsalások, örökösödési viták, perek.

 

Neptun a kilencedik házban

Misztikus érdeklődés, és minden olyasmi ami ezzel a területtel összefügg. Meditáció, jóga, okkultizmus, stb, stb. Jó Neptun esetén szinte prófétai képességek, nagyon jó szellemi adottságok. Erős beleérző képesség, magas szellemiség. Értékes tudás, kiváló intuíció. Sebesült Neptun esetén fanatikus vallási hóbortok, dogmák, nem valós kultuszok iránti rajongás, álszellemi vezető törekvések, álguruk. Sokszor követnek egy istenített embert, aki azonban hamis próféta, rossz tanító. Nagyon jó ha az egyén megtanul alapos különbséget tenni az igazi szellemi vezető és a sarlatánok között.

Rossz Neptun eseté az egyén sokszor kerülhet kellemetlen helyzetbe azért, mert elhanyagolja a munkáját, és rokonokkal is kerülhet konfliktusokba.

 

Neptun a tizedik házban:

A karrierben az intuitív faktor nagy szerephez jut. Miniszterek, pszichológusok, pszichiáterek, asztrológusok, tisztánlátók számára kedvező konstelláció.

A karrier olyan tevékenységekhez kötődik, amelyek a kulisszák mögött történnek, titkos körülmények között, vagy biztonsági szempontok dominálnak.

Az egyik szülő többnyire szokatlan személyiség, vagy legalábbis nem mindennapi tevékenységet végez.  Sok színész, muzsikus, művész rendelkezi tizes házas Neptunnal..

Egy jól aspektált tizes házas Neptun becsülettel megérdemelt magas pozíciót, elismertséget jelent. Ha rosszul aspektált a Neptun, akkor nem tud kijönni a munkatársaival, képtelen velük együtt dolgozni. Ilyenkor botrányok is kilátásban vannak, és oda lesz a jó hírnév. Ilyen esetben kegyetlen intrikussá válik.

 

Neptunusz a tizenegyedik házban

Szokatlan, idealisztikus, szoros barátságok, és csoporttevékenység. Jó Neptun esetén nagyvonalú barát, szellemi vezető, akit támogatnak, hogy elérje céljait. Érzi az emberiség szükségleteit, megérti őket, és szívesen dolgozik humanitárius, spirituális célokért. Vonzódik a misztikus, titkos társaságokhoz.

Kedvezőtlen aspektusok esetén hűtlen barátnak bizonyulhat, megbízhatatlan, hazudós, ami ellenségeskedésekhez vezet. Rossz társaságba keverdve utolérheti a romlás. Drogok, alkohol, stb.

Meg kell válogatnia a barátait.

Különösen rosszul aspektált Neptun esetén világidegen, félrevezett idealizmus, vagy túlságosan bohém életstílus jellemezheti.

 

Neptun a tizenkettedik házban

Nagyon érzékeny lehetsz más emberek szenvedéseire, és szívesen szenteled magad humanitárius célokra. A pszichikus életed nagyon intenzív lehet. Megélheted a magány olyan súlyos és olyan hihetetlen mélységeit, amelyekben aztán eggyé válnak az élet és az ideálok. Egyszer csak összemosódnak.

A magány ezen pillanatai talán néha felidegesítenek. Megfogalmazhatatlan aggodalmak, rejtélyes ellenségek okozhatnak gondokat néhány esetben.

Összességében azonban a spiritualitás győzedelmeskedik.

A tudattalan ismerete intuitív módon, misztikus hajlamok. Szívesen vonulsz vissza a csendbe és az elszigeteltségbe, hogy meditálj, és megtaláld a belső utat.

Emlékezhetsz korábbi inkarnációkra, és nagy szellemi tudásod lehet.

Tisztánlátás, pszichológiai és gyógyító képességek, költői, zenei tehetség, képekkel kapcsolatos érzékenység és tehetség.

Sebesült Neptun esetén neurotikus tendenciák, hajlam arra, hogy csak a múlttal foglalkozz, és negatív, félrevezető befolyások által hagyod magad vezetni, ami túlságosan tűnődő természethez és életidegenséghez vezet. Extrém esetben teljes szellemi zavarodottság. Indokolatlan félelmek és idegesség.

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet