MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Nap környezete a Tejútrendszerben

Az ősi zoroaszteri asztrológiában a Tejutat a Sárkány ragyogásának nevezték. A Sárkányt úgy ábrázolták, mint ami körbeveszi az égi szféra körét. Az Ikrek 3 foknál van a Sárkány feje, és a Nyilas 3 foknál a Sárkány farka. A Hold felszálló csomópontjának exaltációja az Ikrek 3 foknál van, a Hold leszálló csomópontjáé pedig a Nyilas 3 foknál található. Az ősi tisztánlátó tudat számára nagy fontossággal bírt, hogy a holdcsomópont-tengely közel egybeesett-e a Tejúttal. (A tropikus asztrológia miatt manapság tévesen a valóságban a Bikában álló Sárkányfejet hiszik az Ikrekben állónak.)

A galaktikus csomópontnál, amire a Nyilas csillagjegy nyilának hegye mutat, minden évben december 18/19 körül jár a Nap.

A 2012-es galaktikus együttállás a téli napforduló idején azt jelenti, hogy a Nap a Nyilas 5 fokán a Tejút és a sziderikus zodiákus metszéspontjában lesz (a pontos középpont, Nyilas 2 fok). Minthogy a Tejút és a zodiákus a csillagok széles sávjaként érzékelhető, a Nyilas 5 fok körüli teljes terület egy metszéspont sáv a két nagy meghatározó kör között ( a zodiákus és a Tejút) a csillagos égen. E két kör a létezés azon magasabb síkjainak a külső megnyilvánulása, melyekbe a mi létezésünk (mint emberiség a földön) beágyazódik.

A Tejút a létezés galaktikus síkjának  külső, látható megnyilvánulása, mely összhangban van az isteni világgal, a zodiákus pedig a szemünk számára is láthatóvá teszi a szellemi világgal összhangban lévő kozmoszunk határát. Ennek a két körnek a metszéspontjai a Nyilas első fokain (az ellenkező oldalon pedig az Ikrek első fokain) KAPUKAT jelölnek a szellemi világból az isteni világba, melyeken keresztül az isteni világból impulzusok áramolhatnak a szellemi világba, vagyis a mi kozmoszunkba. A metszéspontok területei (az Ikrek és a Nyilas kezdeti fokai) ezért magas nyomás és magas feszültség helyei. Nem csoda, hogy gyakran történnek egyfelől isteni kinyilatkoztatások, másfelől krízisek, amikor ezeken a helyeken áthalad a Nap, a Hold, vagy más bolygó. Elég arra gondolni, hogy Pünkösdkor a Nap az Ikrek 2,5 fokán állt. Ekkor a Szent Szellem melyet a tanítványok fejére szálló lángnyelvek alakjában írnak le, a galaktikus síkról árad be az isteni világból, mint ennek a világnak az ősképi megnyilatkozása. 

Ezzel szemben 1914 augusztus elsején, amikor a Szaturnusz az Ikrek 4 fokán állt, kitört az első világháború. Ez egy kiemelt jelentőségű történelmi krízisnek számít, amikor a világ irányítóinak józan ítélőképességét köd vonta be, mintsem hogy a Szent Szellem fénye világította volna meg. Abban az időben destruktív erők szabadultak el. Amikor pedig a Szaturnusz elérte a szemközti átjárót, a Nyilas 2,5 foknál, 1929 október 25.-én, a Wall Street-i Fekete Pénteken megkezdődött a huszadik század legnagyobb tőzsdekrachja, ami október 29-ig, keddig tartott (Szaturnusz, Nyilas 3 fok), és ez alatt a részvényárak esése miatt mintegy ötven milliárd dollárra becsült veszteség keletkezett.

Az égen a Szaturnusz átszelte az isteni világba nyíló átjárót, a galaktikus középponttal való együttállásba (Nyilas 2 fok) október 17.-én került, mindössze nyolc nappal a Fekete Pénteki krach előtt. 

Látható hogy az ilyen galaktikus együttállások rendkívűl erősek akár pozitív (Pünkösd) akár negatív (krízisek) értelmében.  Fontos megemlíteni, hogy nem csak a 2012-es téli napforduló, de a 2012-es ablakban, 1980-tól 2016-ig minden napforduló galaktikus egybeesést alkot. 

 

Asztali nézet