MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Vénusz az első házban

A Vénusz az első házban olyan emberre utal, aki személyes eleganciával rendelkezik, kellemes társasági ember, és egész lénye barátságos. Ez a Vénusz állás elsősorban nőknek kedvező, mert testi szépséget ígér. Általában boldog gyermekkort jelent, amely aztán pozitív életszemléletben nyilvánul meg. Keresi a társaságot, szívesen barátkozik, és létesít szerelmi kapcsolatokat. Általában nagy baráti körrel rendelkeznek. Ebből kifolyóan jó alkalmak adódnak üzletek, házasságok, barátságok megkötésére is. Gyakran tehetséges művészek, zenészek, költők.

 

Vénusz a második házban:

Nagyon szereti a  gazdagságot, az értékes birtokot, minden műtárgyat, ékszereket, azaz minden szépet ami pénzért kapható. Törekszik a gazdagságra, hogy biztonságban érezze magát. Favorizálja a gazdag szerelmi partnert és házastársat, aki tudja biztosítani ezeket számára. Ez az állás üzleti tehetséget biztosít a szülöttnek, elsősorban olyan területen, ahol a művészetekkel akad tennivaló. Ha művész, ezzel az aspektussal tud pénzt keresni.

Nők ezzel az aspektussal extravagánsak, férfiak hajlamosak rá, hogy túl sok pénzt költsenek a barátnőjükre. Ez az aspektus elősegíti a támogatást barátok és társasági kapcsolatok által, ami üzleti sikerekhez, befolyásos pozícióhoz, és gazdagsághoz vezet.

A Vénusz a második házban általában az érzelmekre és a vagyonra koncentrál.

Kapcsolat esetén először csak épp felbukkan a horizonton, de aztán szép lassan gyökeret ereszt, aztán egyre intenzívebbé válik.

Nagyon fontos érezned, hogy a partnered, akit szeretsz valóban hűséges, és hogy valamilyen módon mindenképp hozzád tartozik.

Az érzelmi és az anyagi biztonság általában kéz a kézben halad együtt, és az anyagi körülmények a partnerednél, ahol érzelmi biztonságot találsz, szintén nagyon fontosak számodra. Csak szerelmen élni, az nem a te életed. A barátságos és pazar fészek, vagy a luxuskörülmények csaknem elengedhetetlenek számodra, csak így vagy képes szabad folyást engedni az érzelmeidnek.

Ez nem jelenti azt, hogy önző lennél. Sok esetben vagy nagylelkű és könyörületes, egyszerűen csak nehezen tudod életedben elkülöníteni a kellemes és materiális szempontjaidat a boldogságodra vonatkozóktól.

Nagyon vágysz a biztonságra, ha nincs meg, mindent megteszel, hogy elérd.

 

Vénusz a harmadik házban

Intellektuális érdeklődés művészeti területek és azokkal kapcsolatos vállalkozások iránt. Irodalom, költészet, harmonikus eszmecsere ilyen témákról, témákban, írásban, szóban, interneten, telefonban. Művészként vagy szakértőként, íróként  is nevet csinálhat magának.

Állandó jövés menés uralkodik az életében, legyen az akár társadalmi kötelezettség, akár élvezet. Hajlamos rá, hogy szerelmi ügyeket és társadalmi eseményeket analizáljon.

Partnerével és barátaival éles eszmecserét folytat. Kapcsolatban áll a testvérekkel és a szomszédokkal is, akik közvetítésével sokszor románcok alakulnak ki. Gyakran intellektuális ténykedés közben ismeri meg partnerét is. Csodaszép szerelmes verseket és romantikus költeményeket ír. Gyakran interneten vagy újsághirdetés útján össze partnerével.

Vénusz a negyedik házban

Érzésközpontú kapcsolat az otthonnal és háztartással. A családtagokhoz fűződő viszony harmonikus, hacsak a Vénusz nem sérült.

Szívesen hívja meg barátait, szerelmi partnereit magához, főz nekik, vendégül látja őket, és nagyon kellemes atmoszférát teremt.

Otthona többnyire művészi módon berendezett, már amennyire anyagi lehetőségei engedik.

Szoros és jó a kapcsolat a szülőkkel.

Gyakran örököl.

Az élet végén szépség és kényelem veszi körül.

A szülőhaza szeretete, virágok, kertészkedés szeretete, földművelés.

 

Vénusz az ötödik házban

Romantikus természet, erős vágyak. Sugárzó életöröm, napos kedély.  A románcok és szerelmi kapcsolatok óriási jelentőséggel bírnak. Ha a Vénusz jól aspektált, akkor ezek a szerelmi kalandok sok szerencsét hoznak, nagyon élvezetesek, és sok-sok romantikus élményt tartogatnak. Az egyén többnyire igen népszerű, közkedvelt. Szereti a művészeteket, gyakran tehetséges, különösen a színészethez van érzéke. Sokat jár színházba és koncertre, gyakran társadalmi vagy romantikus szerepvállalásai miatt is, azokkal összeköttetésben. Szereti e gyerekeket. Jó szülő, jó tanár, jó pszichológus. Gyermekei többnyire lányok, művészi tehetséggel megáldva, és testileg nagyon szépek, vonzóak.

 

Vénusz a hatodik házban

Társadalmi és romantikus kapcsolatok a munkával összefonódva jelennek meg a szülött életében. Szociális érzékenység, művészi tehetség. Szereti a munkáját, és többnyire harmonikusak a kapcsolatai a munkatársaival. A házasság gyakran munkakapcsolatból ered.

Szereti a szép ruhákat, tehetséges ruhatervező és gyártó.

Nagyon szereti a kisállatokat. Sokoldalúak, és nem túl robosztus termetűek.

Többnyire jó egészségnek örvendenek, legfőképp, miután megházasodtak.

A Vénusz helyzete ebben a házban elég speciális, mert a Vénusz természete és a hatodik ház természete nem jó elegy. A hatodik ház a kényszer, a napi munka, a mindennapi élet háza, az alávetettség, a szolgálat háza, míg a Vénusz az érzelmeké. Ennek az asszociációnak az a konzekvenciája, hogy az érzelmek a munkához vagy a kötelezettségekhez kötődnek, ami azonban nem feltétlenül zavaró. A partnert a házastársat többnyire a munkában ismeri meg az egyén. (Férfiakra inkább igaz). Ebben a kontexusban a gátlások könnyebben feloldódnak. Közismert tény, hogy a Vénusz ebben a házban sok munkakapcsolatból csinált már partnerkapcsolatot vagy házasságot.

Mindensetre ha a Vénusz a hatodik házban nem áll feszült aspektusban, akkor a napi élet tele van szórakozással. Szereted a munkád, és élvezettel kevered a munkát az örömmel. Kellemes szerelmi légyottok, és egyszer csak a figyelem központjában találod magad, ami valljuk be, lenyűgöző.

Többnyire megnyered a kollégák barátságát, megbecsülését, ajánlását, részben a nőneműekét. Ez is hozzátartozik a szakmai érdeklődésedhez.

Te vagy az a ritka személy, akinek a munkájából nem a kényszer sugárzik, hanem az öröm, mert tudod hogyan kell a munkát örömtelivé tenni. Nem baj ez, csak vigyázz, ne ess túl sűrűn szerelembe.

 

Vénusz a hetedik házban

Szociális érzékenység és ügyesség, és amennyiben a hetedik ház nem sérült, boldog házasság. Az egyén többnyire népszerű, mert kellemes a stílusa, előzékeny. Ügyesen bánik a nyilvánossággal, ezért minden olyan szakmában sikeres lehet, ahol erre van szükség. A házasság, és a szoros személyes kapcsolatok nagyon fontosak a számára. A házasságban szerelmi beteljesülést és boldogságot keres. Többnyire korán házasodik, és a házasság által tekintélyhez és jólléthez jut. Személyes kapcsolataiban sok szeretetet ad és kap. Csak nagyon ritkán vannak jogi vitái, de ha előfordul ilyen eset, keresni fogja a bíróságon kívűli megegyezést.

 

 

Vénusz a nyolcadik házban

A hagyomány szerint a Vénusz ebben a házban nagyon szorosan összekapcsolja az érzelmeket a szexualitással.

Ha szeretsz, nagyon gyorsan emelkednek érzéseid az intenzitás legmagasabb fokaira.

Lángra gyúlsz és égsz. A szenvedélyek világa elragad.

Nem megy neked a félszívvel szeretés. Vagy teljesen szeretsz valakit, vagy egyáltalán nem.

A fizikai megjelenés, a vágy erősen összetartoznak nálad az érzésekkel.

Nem áll tőled távol az a viselkedés amely szándékosan erotikával fűtött, és néha szereted a körülötted lévő ügyeket olyan mély tartalommal megtölteni, amilyen mélyek és lángolóak az érzéseid.

A jobbik esetben nagyon mellette állsz életed párjának, figyelemmel kíséred anyagi ügyeit is, és segítségére vagy épp ellenkezőleg.

A Vénusz a nyolcadik házban nagyon szereti menedzselni más emberek anyagi ügyeit, férjed, párod, jegyesed ügyeit kifejezetten.

Ha a jobbik eset áll fenn, akkor nagyfokú bizalmat kapsz a párodtól, aki teljes körűen megbízik benned, amivel nem szabad visszaélned.

Ez feléd megnyilvánuló bizalom egészen általános lehet, nemcsak a párkapcsolatodra korlátozódhat.

Más emberek, például a munkádban is, rád bízhatják vagyontárgyaik, vagy súlyos anyagi ügyeik kezelését.

Erős lehet egy nem kívánatos tulajdonság, a zöld szemű szörnyeteg a féltékenység.

Ha az ok nélküli féltékenység eluralkodik rajtad, akkor nagy veszekedések lehetségesek, megy az adok-kapok, aminek a vége az, hogy mindenki mély és gyógyíthatatlan sebeket szerez be magának.

A Vénusz a nyolcadik házban házasság által szerzett vagyont is jelenthet, vagy vagyonosodást valamilyen társasági kapcsolatok útján.

Örökség

Túlzásba vitt szexualitás, anyagi okokból kötött házasság is előfordulhat.

Túlságosan intenzív érzések, féltékenység, birtoklási vágy.

 

Vénusz a kilencedik házban

A választás a tiéd: A szerelemért utazol külföldre, vagy az utazás szeretéért kelsz útra, és inkább a távoli világokra fókuszálod érzelmeidet, légvárszerű ideáljaidat kergetve. Vagy esetleg mindkét eset lehetséges?  Mindenesetre, ha gyakran vagy hajlamos beleszeretni, vagy hozzámenni  egy külföldi származású partnerhez,  mert egzotikuma és a misztikus aurája  elképesztően vonzóan hat rád,  és nincs semmi, amit tehetsz, hogy megakadályozd ezt a jelenséget. Ez férfiakra gyakrabban jellemző,  mert a radixban a Vénusz jelképezi az ideális nő, míg a női radixban a Mars szimbolizálja azt a  típusú férfit,  aki vonz téged.

Ami az érzelmeket illeti, a szomjúságod arra, hogy nagy mozgástered legyen, és elegendő változás ezen a téren, már igen korán kifejeződik.  Nem elégedsz meg a hétköznapi  rutinnal, és meg kell tapasztalnod izgalmas, új, szokatlan, és ismeretlen eseményeket. Mindig be vagy sózva, és csak úgy érzed  jól magad, ha hirtelen egy hajó fedélzetén találod magad a világ másik végén, vagy egy repülőtéren, és az érzékeid ki vannak hegyezve arra,  készen arra, hogy elcsábítson egy rejtélyes idegen különös varázsa, aki nem hasonlít rád.

Az érzelmeid hatalmasak és nagylelkűek, néha még szublimáltak is és idealizáltak, mert makacsul megtagadnak bármilyen korlátozást. Állandó hajt a vágy, hogy magasabb tudást szerezz, amely csak spirituális területen találhatók, illetve prózai értelemben, a távoli földek felfedezése, vagy analogikusan külföldi emberek társasága,  ami annyira gazdagító .

A személyiséged rendelkezik a nemesség egy bizonyos árnyalatával, és hosszú távú jövőképpel, ami egyébként csak az érett emberekre jellemző, akik a dolgokat nem önző és egyszerű szempontból nézik. Igaz, hogy magasabb síkról nézve az életet, a fontos dolgok valósága végül egyre nagyobb élességgel kiemelkedik ki….

 

A Vénusz a kilencedik házban vallásos, művészi, filozófikus érdeklődést mutat. Gyakran utazol külföldre, és nagyon élvezed az utazást. Párodat és másokat is többnyire ilyen utazások alkalmával ismersz meg, társadalmi és romantikus kapcsolatokat alakítasz ki velük. Nagyon erősen vonzódhatsz más rasszokból származó ellenkező nemű emberekhez. A házassággal kapcsolatos elképzeléseid nagyon idealisztikusak, és gyakran előfordul, hogy olyan párod lesz, aki hasonló világnézeti felfogással, érdeklődéssel rendelkezik, mint te.

Általában jól képzett emberekről van szó, szeretik a zenét, a kultúrát, a történelmet, és tanulmányaik is gyakran függnek össze ilyen témákkal.

A családban általában jó kapcsolatok fűznek a már házas családtagokhoz.

 

Vénusz a tizedik házban

Társadalmi és művészi ambíciók. A hivatás mindenképpen kapcsolatban áll a Vénusszal. Befolyásos személyiségekkel jó és baráti jellegű kapcsolatok kialakítására való törekvés.

Rossz aspektus esetén stréberség fenyegethet.

Társadalmi fölemelkedés művészi hivatásból. Anyagi vagy erkölcsi szempontból is gazdag házasság. A fényűzés és a szép dolgok szeretete. Jólét és sikerek az életben.

 

Vénusz a tizenegyedik házban

Csoporttevékenység, azon belül szoros barátságok és kapcsolatok. Az egyén valószínűleg kedves a barátaival, és azok is kedvesek vele. A remények és vágyak valóra válnak. Sok ellenkező nemű barát, sok barát a művészi körökből. Házastársát többnyire valamilyen csoportos tevékenység közben ismeri meg, amelyen mindketten részt vesznek. A barát gyakran lesz szerelmi partner, a szerelmi partner gyakran lesz barát.

 

Vénusz a tizenkettedik házban

A Vénusz ebben a házban előszeretettel vonul vissza a magány csendjébe. A személyes és társasági kapcsolatok gyakran a felszín alatt, a mélyben, rejtett módon nyilvánulnak meg, és előfordulhatnak titkos szerelmi kapcsolatok. A félénkség magányhoz és csalódásokhoz vezethet. Az egyén élményeit erősen meghatározza a tudattalan, amiből nagyonmély szellemi inspirációk erednek. A viselkedés is nagyon nagy mértékben a tudattalanon alapul, tudatalatti motivációk mozgatják. Nagyon érzékeny emberről van szó. Nagyon érzékenyről. Baráti, együttérző, megérti mások gondjait, és mélyen átérzi mások problémáit.Személyes érzelmei nagyon kifinomultak, és nagyon könnyen sbezhető. Empátiája, beleérző képessége határtalan.

 

Asztali nézet