MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Hold az első házban

Az első házas Hold meghatározó élményeit a gyerekkor és a szülők adják., ebből fog az egyén érzelmi élete elindulni. Nagyon befolyásolható lesz, hangulatember, változékony. Paranormális, mediális képességei lehetnek. Valószínű hogy mások beleavatkoznak a dolgaiba. Nem biztos, hogy céljait szilárdan ki tudja majd tűzni. Nagy igénye lesz az elismertség, szívesen dolgozik másokkal, de sokszor kihasználhatják. Szeretni fogja a jó ételeket, vigyáznia kell, nehogy elhízzon. Erős kapcsolat az anyával. Néha jellemzően kerekarcú (Holdarc)

 

Hold a második házban

Anyagi biztonságra törekvés, biztos otthon, és családi viszonyok. Az emocionális közérzet nagyban függ az anyagi komfortérzettől. Üzleti érzék elsősorban élelmiszerekkel, ingatlanokkal, telkekkel, földdel kapcsolatosan. A pénz megszerzésének képessége a Hold fényszögeitől függ.

 

Hold a harmadik házban

A hármas házas Hold arra utal, hogy a szülött gondolkodása és nyelvi megnyilvánulásai valószínűleg érzelmi befolyás alatt állnak, amelyek a legkorábbi gyerekkorból, a szülői miliőből származnak. Érzelmes, és könnyen megszólítható, olykor előfordulhat, hogy az érzelmei előítéletei az objektivitását tévútra viszik. Ebben az esetben mások befolyása alá kerülhet. Hajlamos az álmodozásra, fantáziája élénk, gondolkodása erősen magán viseli képzelőereje lenyomatát. Vigyáznia kell, hogy gondolkodása és beszéde ne kerüljön lényegtelen dolgok befolyása alá. A Hold a harmadik házban csillapíthatatlanul kíváncsi, a napi rutintól hamar elfárad, és állandóan mozgásban van. Sok a tennivalója a testvérekkel, a szomszédokat gyakran családtagnak tekinti.

Élénk, nyugtalan természetű vagy. Fluktuáló, állandóan mozgásban lévő termékeny elmével. Nagyon sok minden érdekel, természetes charmod van, bár sokszor úgy érzed, koncentráló képességed nem mindig tart ki addig, amíg bevégzed az elkezdett munkát.

Gyakori rövid utazásaid alatt sok emberrel találkozol, akik erős érzéseket keltenek benned. Néha túl sokat kommunikálsz, és kevered a gyakorlatias és érzelmi jellegű dolgokat. Gyakran változik a gondolkodásod, de nagyon intuitív vagy, megérzed merre járnak beszélgető partnered gondolatai. Jó újságíró, vagy író lennél!

 

A Hold a negyedik házban

Az anya, az otthon, a család, nagyon nagy érzelmi jelentőségű. Jobban tapadsz a gyökereidhez mint bárki más. A privát környezet amiben élsz, nagyon fontos, hiszen naponta adja az érzelmeket, amelyek nagyon mélyen befolyásolnak. Az otthon és a magánélet a szent templom, a biztos mennyország, ami nélkül nem érzed magad biztonságban, nélküle a világ kényelmetlen és gondokkal teli. Paradoxon: Mégis várható a gyakori otthon váltás. Boldog családi élet és otthon nélkül nem lehetsz boldog. Minden emocionális beállítódás a családtól függ. Az anya befolyása a legerősebb. Az egyén szívesen főz, és foglalkozik a háztartással, ezért különösen a nők számára előnyös aspektus. Sebesült Hold esetén az egyén életéből hiányzik a harmónia, sok otthon váltással kell számolni. Jó aspektus esetén az élet második felében az életkilátások jobbak.

 

Hold az ötödik házban

Ebben a házban a Hold romantikus élményeket jelent, amelyeket erősen befolyásol a fantázia, és az érzelmi szükségletek. Az emocionális instabilitás következtében gyakran változik a vonzalom. Az érzelmek függetlensége a mindenkori partner mellett is megmaradhat. A család beavatkozhat a szerelmi ügyekbe, különösen ha a Hold kedvezőtlenül aspektált.

Gazdag gyermekáldás, főleg ha a Hold vizes jegyben áll.

Ha a Hold kedvezőtlenül aspektált, emocionális impulzivitás, és börzei spekulációk fordulhatnak elő.

Az érzelmek a szórakozásban, partikon, románcokban, vakációkon, találnak önmagukra.

Élvezed a gyermekek társaságát, népszerű vagy a körükben.

Sokan kedvelnek, és nagy a vonzerőd.

Művészi képességeid vannak, és a művészet az egyik legjobb eszköz, hogy kifejezd bőséges érzelmeidet, amelyek a legkisebb külső eseménytől is aktivizálódnak.

 

Hold a hatodik házban

A Hold a hatodik házban az egészségi állapot hullámzásáért felelhet, ami távolabbról összefügghet az érzelmi élet hullámzásával. Olykor hipochondria és pszichoszomatikus betegségek is felléphet.

Arra kell tehát ügyelni, hogy a hullámzások, a kilengések ne legyenek túl nagyok.

Az egészséges táplálkozás nagyon fontos ilyen Holdállás esetén.

Nagyon jó szakácsok lehetnek. Konyha, élelmiszeripar, kiváló hivatás számukra.

Kedveli a háziállatot.

 

Hold a hetedik házban

A Hold a hetedik házban arra utal, hogy a szülött érzelmi és házias körülmények közé kíván házasodni. Abszolút családcentrikus. Érzékeny a család érzelmi rezgéseire. Embertársaival emocionális összhangra törekszik, és ezen összhang által erősen befolyásolttá is válik. Házastársában gyakran apa vagy anyafigurát keres. Jó anya.

Igen fejlett a közösségi érzéke. Társaságban érzi igazán jól magát és a testi közelség is igen fontos számára. Ha túl sokáig van egyedül, könnyen elveszti jó kedvét. A párkapcsolat elsősorban a meghittséget és a gondoskodó szeretetet jelenti számára. Vonzzák a meleget és megértést sugárzó emberek, akikre minden helyzetben számíthat. Ő maga is szívesen gondoskodik környezetéről, és ösztönösen megérzi, mire van szüksége a másiknak. A konfliktushelyzeteket a legszívesebben elkerüli, ezért hajlamos a háttérbe szorítani saját igényeit, és partnere kívánságához alkalmazkodni. Ha azonban úgy érzi, hogy társa elhanyagolja, megsértődik és csalódott lesz, mert számára természetes hogy mindenki ösztönösen megérzi, mikor van szüksége partnerének odafigyelésre.

Nehezére esik felismerni önmagában az anyáskodásra való hajlamot. Éppen ezért keres mély érzésű partnert, aki gondoskodik róla.

Nők esetében a hetedik házas Hold: Az egyéniségnek van egy nagy, domináns része, amelyhez nem teljesen fér hozzá, csakis társas kapcsolat révén.

 

Hold a nyolcadik házban

Valószínű örökség vagy szerencse a házasságban, időnkénti veszekedések és rágalmak a nőkkel. Intenzív emocionális reakciók és erős paranormális szenzitivitás láthatatlan erőkkel kapcsolatban. Örökségek, biztosítások, adók nagy szerephez juthatnak. Az anyagi körülmények jó vagy rossz értelemben a házastárs által befolyásolva lesznek.

 

Hold a kilencedik házban

Korai gyerekkoran szerzett mély, érzelmi természetű kötelék vallásos, szociális, etikus értékekhez. Spirituális és morális értékrend. A sprituális beállítottság mélységét, és az ilyen értékekkel való azonosulást erősen korlátozhatják a szülők. Ha a vallásos beállítottság a későbbi életkorban változik, akkor ez kiválthatja a szülők heves ellenállását. Ha a Hold sérült, szűklátókörű, dogmatikus szociális és vallási nézetek várhatók. Ha a horoszkópban más faktorok nem gyakorolnak ellentétes hatást, a szülött sokkal inkább érzelmi alapon közelít mindenhez, mint értelmileg, de mivel a Holdnak ebben a házban a magasabb szellemi valóságok imaginációjával van teeendője, számolhatunk inspirált, intuitív megérzésekkel. Szívesen utaznak, és szívesen telepszenek le messze a születési helyüktől. Képesek tudattalanul, ozmózisos módon tanulni.

 

A Hold a tizedik házban

Tekintély és elismerés utáni vágy. A szülött gyakran származik olyan családból, amelyek a társadalomban magas pozíciót képvisel. A szülők általában nagyon becsvágyó terveket szövögetnek a szülöttel kapcsolatban, mindenekelőtt az anya befolyása jelentős. Gyakran nők segítik a karriert. A nyilvánosság előtti fellépésben siker. Akár politikai szerepvállalásra is alkalmas lehetsz. Karrier és eredményesség: érzelmeid megvalósításának legjobb terepei. Általában igen népszerű és sikeres vagy, tudsz bánni az emberekkel, a nyilvánossággal, a tömeggel, a "hallgatóságoddal". A népszerűséged miatt sokszor igen változatos helyzetekbe is kerülhetsz, fenn és lenn, reflektorfény és háttérbe kerülés. Sok változást tapasztalsz a karrieredben, de mindig sikerül visszaverekedned magad a reflektorfénybe.

Hold a tizenegyedik házban

Barátságok, csoporttevékenységek. Könnyen ismerkedik, de a kapcsolatai nem tartósak. A célok, a remények, és a kívánságok a hangulattal együtt változnak. Sok női barát. Otthona gyakran szolgál csoportos tevékenységek helyszínéül.Sok barátság családi kapcsolatokból keletkezik. Az érzelmi hangulatot a barátok véleménye és reakciója befolyásolja. Az ilye emberek nem szívesen vannak egyedül, a jólétükhöz szükségük van a társaságra. Vannak idők azonban, amikor szükségük van az egyedüllétre.

 

Hold a tizenkettedik házban

A hangulat és az emocionális reakciók erősen tudatallati befolyás alatt állnak, és jelentős szereohez jutnak a korábbi tapasztalatok. Erős intuíció. Rendkívűli érzékenység összekötve a félelemmel, hogy érzelmeiről beszéljen, ami félénkséghez, és eltúlzott érzékenységhez vezet. Ha a Hold rosszul aspektált, akkor magánakvaló, neurotikus tendenciák vannak napirenden, ami a legrosszabb esetben kórházban végzpdik, vagy szellemi betegséghez vezet. A hipnózis ilyen Holdállás esetén nagyon veszélyes lehet.

 

 

Asztali nézet