MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Rudolf Steiner: a kenyérgabonák közül az árpa elsősorban a fizikai szerveket befolyásolja, a rozs jótékonyan hat az életfunkciókra, a zab a lelkiéletre, míg a búza szellemiségünkre. A nem kenyérgabonák közül magas fehérjetartalma miatt a rizs a fizikai növekedést serkenti, a lúgosító köles a szervek működését stimulálja, a kukorica pedig mentális életünket befolyásolja, köszönhetően olajtartalmának. Steiner úgy vélte, a négy kenyérgabona együtt hat az emberre. Ha valamelyik fogyasztását elhanyagoljuk, testünk, lelkünk és szellemünk azon funkciójában nem kap rendszeres megerősítést, és az egység felbomolhat.

Egy ötlet: Lehet kapni négyféle gabonából álló keveréket. Búza, rozs, árpa, zab. Én egy kis tejjel 10 perc alatt kását főzök belőle, simán és egyszerűen akárcsak tejberizset csinálnál, és már kész is. Jól energizál. Például, ha úszás előtt ha megeszek egy kiadós adagot, nagyon jól tartja a vércukorszintet, azaz van erő és energia, és nem merül ki a táv felénél. 

 

Asztali nézet