MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

A nem aspektált planétákról, amely témáról magyarul alig esik szó, kíiváló esettanulmányokat és példákat találsz itt:

http://www.astrotheme.com/files/unaspected_planets.php

A töredékét sem fordítottam még le, rengeteg anyag, a példák sokkal érthetőbbé teszik a témát, mint a puszta leírás.

Nem aspektált Mars

 A nem aspektált Mars kétség nélkül a leglátványosabb eset a 10 bolygó közül az asztrológusok többsége szerint.  Ez a Mars erős természetével magyarázható, ami egyet jelent az akcióval, a szexualitással, vagy a haraggal. Míg egy nem aspektált Hold, Vénusz vagy Merkúr esetén az energia befelé irányul az érzelmeken, intellektuson, érzéseken vagy vágyakon keresztül, addig a Mars esetében mindig konkrét hatásról van szó, akcióról, arról a momentumról, hogy célra törünk.

A Plútóval (rejtett és ösztönös energia) az Uránusszal (kiszámíthatatlanság), és kisebb mértékben a Nap (az akaraterő által kontrollált energia) a Mars rendelkezik nemcsak a legerősebb energiával, hanem ez a legközvetlenebb, látható, direkt és azonnali erő. A nem aspektált Mars néha hegyeket mozgat meg, és hihetetlen erőket kölcsönöz az embernek, néha agresszívá és lobbanékonnyá teszi.

Attól függően, hogy hol áll a horoszkópban, a nem aspektált Mars vagy háborús hőst kreál az egyénből, egy atlétát, hihetetlen teljesítményekkel, vagy egy kötekedő, türelmetlen, kaotikus személyiséget jelent, aki képtelen kontrollálni önmagát, amint egy áthaladó tranzit vagy progresszió eléri a Marsát.

Nem aspektált Vénusz

A Vénusz esetében igen ritkán fordul elő, hogy nem kapcsolódik más planétával, hiszen sosem távolodik el túl messzire a Naptól és a Mekúrtól. Érzelemkitörések, a materiális vágyak területén és a finomabb szenzitívebb területeken is. A Vénusz charmja és kedvessége természetesen ugyanúgy erősek, mint más esetben. De sok esetben kontrollálatlanok. Vagy túlságosan passzívak, ami meggátolhatja a sikeres kapcsolatokat általában, vagy az ellenkező nemmel.

A személy túlságosan „csendes”. Hosszútávon ez egy befelé forduló introvertált életmódhoz vezethet. Önbizalma csökkenhet, meghiúsulhatnak vágyai. 

Nem aspektált Szaturnusz

A Szaturnusz, az idő bolygója, az óvatosságé, az erőfeszítésé, talán trükkösen fejezi ki magát, ha nem aspektált.  Akadályok, kisebbrendűségű érzés,  melankólia, és kudarcok a negatív karakterisztikája ennek a planétának és reputációjának.

Sok szerzőnek ellentétes az álláspontja, azaz ők azt mondják, hogy a Szaturnusz által okozott károk kisebbek, ha nem aspektált. Mint minden kollektív planéta esetén, óvatosság ajánlott ennek a konfigurációnak az interpretációjánál.

Azonban sejthető, hogy a személyiség mint jelenség struktúráltságában és konstrukciójában, hosszú távú projektjeiben kevésbé erőteljes, mint amikor a Szaturnusz erősen és harmonikusan áll. Kompenzációt jelent azonban, hogy kevésbé frigid, merev a karakter.

Nem aspektált Neptunusz

A Neptunusz a miszticizmus, az intuíció, a szenzitivitás, a varázslat, az imagináció, a hit bolygója. Azonban nemcsak a jó dolgoké, hanem a drogoké, a zűrzavaré, a káoszé is.

Ha nem kapcsolódik más planétákhoz, akkor vagy paranormális tehetséggel, extatikus állapotok megélésével találkozhatunk, vagy épp ellenkezőleg: kétséggel, zűrzavarral problémákkal.

Kissé száraz, varázslatmentes, túlságosan józan emberré is válhat, aki ilyen aspektussal született, vagy ha az ellenkező véglet áll elő, akkor misztikus rajongóvá lehet.

A nem aspektált planétáknál még csak keveset fordítottam. Ha több információra van szükséged, akkor astrotheme.com.

http://www.astrotheme.com/files/unaspected_planets.php

 

Asztali nézet