MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

 

Lawrence Sanders: A tizedik parancsolatAz alul látható fotó ebből a regényből származik: Lawrence Sanders: A tizedik parancsolat. 

Katt a fényképre alul. Ma már nem nagyítható ki a fotó egy kattintással jól olvashatóra, ezért úgy tudod elolvasni ha lemented a gépedre és kinagyítod.

Anatole France

A hazugság az élet egyik szükséges velejárója; nélküle nem lenne a világon művészet, sem szépség, sőt még szerelem sem.

Rudolf Steiner: A rózsakeresztesek teozófiája

 Óriási különbség van az asztrálvilágban aszerint, hogy valaki igaz vagy hazug gondolatnak ad hangot. A gondolat egy bizonyos dologra vonatkozik, és igaz ha azzal a dologgal egyezik. Minden, ami törtémnik hatást vált ki a magasabb világokban. Ha valaki valósághűen mondd el egy eseményt, akkor bizonyos asztrális forma sugárzik ki belőle, egyesül azzal a formával, ami magából az eseményből származik, és a kettő erősíti egymást. Ezek a megerősödött formák tartalmilag teljesebbé és tagoltabbá teszik szellemi világunkat, ami szükséges is az ember feljődéséhez. De ha az esemény elbeszélése hazug, tehát nem egyezik a tényekkel, akkor az elmondó gondolatformája ellentétben áll azzal a gondolatformával, ami az eseményből származik. A két gondolatforma ütközik, és kölcsönösen elpuszítják egymást. Ezek a hazugság által okozott pusztító robbanások úgy működnek, mint egy daganat a testben, amely elpusztítja az áltla megtámadott szervezetet. A hazugságok tehát megölik a kialakult asztrális formákat, és ezáltal akadályozzák vagy megölik a fejlődés egy részét. Aki igazat beszél, ténylegesen elősegíti íz emberiség fejlődését, aki hazudik akadályozza azt. Az okkult törvény szerint szerint a hazugság a szellem szemével nézve asztrális szintű gyilkosság, sőt egyben öngyilkosság is. Aki hazudik, saját útjába állít akadályokat. E hatások mindenütt megfigyelhetők a szellemi világban. 

...........................

Vannak borzalmas, veszedelmes démoni lények is. A hazugságból származó démonok visszavetik az embert fejlődésében, és minthogy a világtörténelem vezető alakjainak hazugságai miatt állandóan születnek olyan démonok, akik rendkívül erős lényekké nőnek, ezért beszélhetünk az Akadályok Szellemeiről. Ebben az értelemben mondja Faust Mefisztónak: "Te vagy minden akadály szelleme". 

Az egyén mint az egész emberiség tagja, hatással van az egész világra, akár igazat mond, akár hazudik. Értelemszerűen, teljesen más hatást gyakorolnak azok, akik igazságdémonokat hoznak létre, mint akik hazugságdémonokat szülnek.

 

Továbbá nagypn jó tanítást kaphatsz a hazugságról Steinernek ebben az írásában:

 

http://www.camphill.hu/wp-content/uploads/R.-Steiner-Az-antropoz%C3%B3fia-mint-az-%C3%A9let-gyakorlata_GA-125.pdf

 

 

 

 

Asztali nézet