MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

A Bootes csillagai:

Asellus Tertius, Asellus Secundus, Asell primus, Seginus, Nekkar, Alkalurops, Izar vagy Mizar, Muphrid vagy Mufrid, Arcturus

 

ArcturusAlfa (α) Ökörhajcsár , Arcturus , egy arany vörös csillag található, a hajcsár bal térdénél, a 4. legfényesebb az égen.

 

Figyelemre méltó csillagok az Ökörhajcsárban
Hosszúság Név Természet Fény Pozíció Lat. December
17 Li. 40 Seginus Merkúr-Szaturnusz 3,0 Bal váll 50N 38N
24 Li. 14 Arcturus Jupiter-Mars -0,04 Bal térd 31N 19N
03 Sc. 09 Princeps Merkúr-Szaturnusz 3,5 Lándzsa tengely 49N 33N

Robert Powell Krisztus kutatás: Például a Spica és a Nap együttállása idején történt Jézus beszélgetése Máriával a Vízkereszt előtt. A Spica a meditációban leginkább a napfonat-csakrára hat, és fő jellemzője a tisztaság. Többszörösen kiemelésre került az Arkturus csillag, mely meditációban a harmadik szem- csakrához kapcsolódik. Ez a csillag vezérelte a keresztelést. A belső hangot hallva ment el Jézus a Jordánhoz a keresztelésre. (Az Arkturus mindössze fél fok távolságra van a Spicától az ekliptikára vetítve.) Az esti csillagvizsgálaton is kiemelt szerepe volt az Arkturusnak, mely a 7 rishi tanítójához is kapcsolódik (Manu, Melkizedek, Noé), a Göncölszekér hét csillaga pedig a 7 rishit „reprezentálja”.

"Egy másik szembetűnő példa a többé-kevésbé) ugyanazon a meridiánonfekvő két csillagra a Spica (Szűz 29) és az Arcturus (Szűz 29.5) Asztrológiai hatásuk összevegyül. Mai korunkban a Nap október 17 körül keresztezi a Spica meridiánt, és fél nappal később az Arcturus meridiánt. Fél nappal később belép a Mérlegbe, ahol Jézus a Jordán keresztelő idején tartózkodott (Mérleg 0.5) Valójában Krisztus életével kapcsolatban azt lehet mondani, hogy az általa megtett minden lépés összhangban volt az egész univerzum kollektív lényével, ahogy Rudolf Steiner közölte. Így Krisztus élete egy archetípust kínál hogy megérthessük a Spica és az Arcturus hatásait. A Jordán folyóban történt keresztelés előtt egy nappal Jézus egy nagyon fontos beszélgetést folytatott Szűz Máriával. A Nap (Krisztust reprezántálva) együtt állt a Spicával (Szűz Mária). Érdemes megjegyezni hogy az ősi asztrológiában a Spicának a bölcs papnőkhöz volt köze: A Spica a szent dolgok magyarázójává teszi az embereket, magas, tiszteletbeli, megbecsült papokká, vagy filozófusokká, vagy misztériumok inspirált magyarázójává, és a csillag Demeter papnőivé teszi az embereket, vagy olyan asszonyokká, akik szent dolgok magyarázóivá válnak, vagy beavatási szertartások és misztériumok szakértőivé, és akiket az istenek nagyon megsegítenek. 

A Spica meglehetősen a zodiákusi övön belül van ( a zodikási öv az ekliptikától 8 fokkal északra és délre terjed ki, csupán 2  fokkal fekszik délebbre az ekliptikától. A másik oldalon az Arcturus a Bootes csillagképben 31 fokkal található északra az ekliptikától. A Szűz Máriával való beszélgetés Jézus meghozta a belső döntést, hogy elmenjen a keresztelkedés helyére, és megkapja a keresztséget Keresztelő Jánostól. Ennek a döntésnek a meghozatalával az Arcturus egyértelműen elkezdte éreztetni hatását. Egy heroikus tett inspirációjának tekinthető: Jézus felajánlotta magát Krisztusnak egy áldozati tettben, és reményt hozott a jövő számára. Keresztelő János volt az, aki véghez vitte a keresztelés tettét, ahol kinyilatkoztatta: Íme az isten báránya. Vajon János eme kijelentését tekinthetjük-e földi válaszként az Arcturus hatására, mely lefelé áramlott a magasból a Napon keresztül? Ez egy örömmel kapcsolatos hatás, ebben az esetben a Messiás, Krisztus eljövetelének öröme. Az Arcturust az ősi britonok Artúr királlyal azonosították." 

Robert Powell

http://www.constellationsofwords.com/Constellations/Bootes.html


 

Arcturus

A Medvehajcsár, vagy Ökörhajcsár fő csillaga.

A Nagymedve köröz a cirkumpoláris csillag, a sarkcsillag körül, a Medvehajcsár pedig a medvét tereli, a medve testőre (ebből a neve) Manilus szerint az Ökörhajcsár a felelős gondnok, aki a biztonságért felel, a pásztor, aki a tömegért felel. Mind fizikai mind szellemi értelemben.

(Nagy Sándor is akkor indult kelet felé, amikor az Acturus felkelt keleten, biztosan megtanította neki Arisztotelész, hogy az a jó időpont...) Jupiter-Mars természetű csillag, az égbolt negyedik legfényesebb csillaga. Angolosan a really go-ahead, and enterprising spirit, azaz mindig menj előre és fedezd fel szellemiségű. Az Arcturus az ökörhajcsár alpha csillaga, (a hajcsár bal térdénél található) egy vörös arany csillag, már az ősi időkben is óriási érdeklődés és csodálat tárgya volt. Asztrológiailag az Arcturus gazdagságot és hírnevet hoz a szülötteinek. Az uralkodó palotájának is nevezték. Az Arcturust nevezik az Északi égbolt testőrének is. Az Arcturus általában megelégedettséget, kényelmet, sikert hoz annak, akinek a horoszkópjában szerephez jut. Ha bajok adódnak, akkor azt általában a szülött magának csinálja, nem a körülmények hozzák. Nagyon erős, nagyon energikus, vezetésre alkalmas egyént jelöl. Ellenséges és kellemetlen is lehet. Lojális barát.

Arany csillag a Bootes jobb lábán.
Ptolemaeus szerint Mars és Jupiter, Alvidas szerint Vénusz konj. Merkúr ter-mészetű. Gazdagságot, becsületet, nagy hírnevet, céltudatosságot jólétet hoz, hajóút vagy utazás révén. 

 

Az Arcturusnál járt a Jupiter a kiemelkedő szociális érzékű autógyáros Henry Ford születésekor, aki először emelt akkorát gyári munkásai bérén, hogy meg tudták venni a saját maguk által gyártott autót.

A híres Carl Gustav Jung és Sir Winston Churchill születésekor is itt járt a Jupiter. Az agyat megalkotó Jupiter ezen a helyen ilyen kiváló elméket eredményezett.

Szintén az Arturusnál járt a Jupiter együtt a Sárkányfejjel és a Neptunusszal Michael Flatley születésekor. Andie MacDowell születésekor szintén a Jupiter járt itt együttállásban a Neptunusszal.

Sylvester Stallone és Gerard Butler születésekor is itt járt a Jupiter, akárcsak Ed O Neillnél. (Al Bundy a Rém rendes családból)

Korunk akciósztárjai közül Jean Claude van Damme születésekor járt itt a Nap. 

Friedrich Nietzsche születésekor itt is járt a Nap. 

Viggo Mortensen is Arcturus Nappal született. (Aragornt alakította a Gyűrűk urában.)

Kis hazánk nagy asztrológiai tanára, Káló Jenő születésekor Szaturnusz-Neptunusz együttállás volt az Arcturusnál.

Kis hazánk nagy kritikusa, Puzsér Róbert születése idején nagyon sok bolygó járt az Arcturusnál.

Abraham Lincoln születésekor a Mars járt az Arcturusnál

A magas szőke svéd akciófilmsztár, Dolph Lundgren születésekor is a Mars járt az Arcturusnál, akárcsak Cseh László esetében, aki hazánk híres úszója. 

A Modern Talking és a Blue System énekes zeneszerzője, Dieter Bohlen születésekor a Neptunusz járt az Arcturusnál, csakúgy mint Annie Lennox születésénél ( Eurhytmics) John Travolta is Arcturus Neptunusszal született.

Bruce Willis születésekor is a Neptunusz járt az Arcturusnál.

Kim Basinger születésekor a Mars és a Neptunusz állt együtt az Arcturussal.

Steven Seagal Arcturus Holddal született.

Hugh Jackman születésekor a Merkúr járt az Arcturusnál.

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet