MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Nap az első házban

A Nap az első házban, de különösen az ascendensen erős akaratot, jó életerőt, és erős öntudatot jelent. Vállalkozószellem. Vezető természet, aki nem hagyja magát mások akarata vagy véleménye miatt a céljaitól eltéríteni. Pontosan tudják mit akarnak, és kimondondottan individualisták. Sok az energiájuk, nagy a regenerálódó képességük, mind a testi zavarokat, mind a betegségeket képesek gyorsan legyőzni. Energiával való telítettségük miatt keresik a sikert, és mindig készek hosszasan és keményen dolgozni, a világban tekintélyt és megebcsülést kivívni a maguk számára.  Számukra kifejezett belső igény, hogy jelentős és elismert személyiségekké váljanak. Rosz aspektus eseteén a Nap az első házban túlzásba vitt büszkeség, egoizmus, fals ambíciók, uralkodási vágy, túlbuzgóság.

 

Nap a második házban:

A szülöttnek az a feladata, hogy pénzt és vagyont szerezzen és használja is azt, de oly módon, hogy az az élet teljességét szolgálja, és nemcsak az egyéni szükségletet. Fontos utalás arra, milyen módon fog a szülött gazdagságot szerezni. A szülöttnek a gazdagság, az anyagi stabilitás nagyon fontos, minden törekvése ebbe az irányba mutat, anyagi függetlenséget elérni. Vigyázniuk kell, hogy ne gondolják azt, ezt egyedül is el tudják érni, és hogy akaratukat ne kényszerítsék másra, és hogy ne költsenek feleslege luxusra, amikor bővében vannak a javaknak.

 

Nap a harmadik házban

A Nap ebben a házban olyan hajlamot mutat, hogy intellektuális területen tevékenykedj. Tudományos érdeklődés, tanulás, az élet belső folyamatainak megértése. A tudásvágy állandóan újabb ismeretek megszerzésére ösztönöz. Szeretsz utazni, és minden lehetőség érdekel, ami csak felbukkan a környezetedben. A testvérek és a szomszédok nagy szerepet játszanak az életedben. Nagyon nagy hangsúlyt fektetsz arra, hogy kifejezd magad, és mások jól megértsenek.

Kedvezőtlen aspektus esetén előfordulhat intellektuális arrogancia, vagy az, hogy a saját elképzeléseid másra kélnyszerítsd.

A szellemi mozgékonyság és a kíváncsiság figyelemre méltó. Az egész akaraterő a tudásszomj és kapcsolatok szolgálatában állnak. Minden szellemi mozgékonyságot igénylő hivatás vonz, ahol kifejezheted önmagad. Mindennemű írói tevékenység, kereskedelem, törvénykezés, munkaerő felvétel, bármilyen toborzás. Nagy a tehetséged a nyilvános beszédhez. Szeretsz embereket felkeresni, velük tárgyalni. Ez kielégíti a kommunikáció iránti vágyadat. Pozitív hatással lehetsz a testvéreidre és a szomszédaidra.

Vigyáznod kell, ne vidd túlzásba a kommunikációt, és ne utazgass ok nélkül. Ha a dolgok nem úgy alakulnak ahogyan te szeretnéd, könnyen konfliktusba keveredhetsz másokkal. Az utazásokon balesetek is érhetnek, és túlságosan kritikus lehetsz másokkal.

 

A Nap a negyedik házban

A Nap a negyedik házban erős kívánság a család és a biztos otthon iránt. Ezzel a napállással a szülött büszke a családi örökségre, és arisztokratikus a hozzáállása a dolgokhoz. Otthonát képes minden széppel szinte művészivé varázsolni. Ennek mértéke az érintett anyagi lehetőségeitől, és szociális státusától függ. Életének első része általában kemény harc a felemelkedésért, majd az élet vége felé biztonság, jólét. Ez az aspektus patrióta, sok esetben törekszik birtokon élni.

Rosszul aspektált Nap esetén túlzott családi büszkeség, házisárkányi attitűdök léphetnek fel,  és a képtelenség arra, hogy kijöjjön a szüleivel. Ő szeretne lenni a családi kommander, a parancsnok.

 

A Nap az ötödik házban.

Életkedv, erős önmegvalósító akarat. Társaság és élvezet kedvelő, szereti, ha észreveszik, becsvágyó. Szereti a zenét, a színházat, és más művészeti tevékenységet. Szeret dramatikusan viselkedni, mindig keresi az élvezetet és a kalandot. Napos, vidám kedély, és sok barátja van. Néha sajnos gyerekesen naiv, és egocentrikus. Kevésbé fejlett individuumoknál hiányozhat az érettség és a kifinomultság. Ilyenkor teátrálisak és beképzeltek, akárcsak egy primadonna.

Ezek az emberek sajnos sokszor túlzottan nagy kockázatot vállalnak fel, majdnem teljesen vak önbizalmuk miatt. Szeretik a gyerekeket, érdekli őket a nevelés és a fejlődés. Mégis lehetséges, hogy nincs gyerekük.

Tüzes szerető. Mindent elemésztő szenvedéllyel szeret. Ebben a határtalan szerelemben is képes a hűségre. Ha a Nap a Bikában vagy a Skorpióba áll, akkor birtoklásvággyal és féltékenységgel is számolhatunk.

 

Nap a hatodik házban

A Nap a hatodik házban mindenekelőtt törékeny egészséget jelöl, ami sok esetben gondos táplálkozást, és gondos diétát igényel. Egy betegség következményei hosszú időn át tarthatnak. A Napnak a hatodik házban a munkával és a szolgáltatásokkal van teendője. Az egyén többnyire jól végzi a dolgát, mert büszke a munkájára. Szükségük van a nyilvános elismerésre. Ha ez elmarad, nagyon csalódott tud lenni. A felettesei gyakran viselkednek vele szemben szigorúan és autokratikusan. A beosztottak szeretnének egyenlő jogokat, és kiemelt bánásmódot. Ha a Nap nem rosszul aspektált, az egyén ösztönösen tudja, mi a jó az ő egészségének. Ez akár egy szakma is lehet, ami összefüggésben áll az egészséggel. Nem lesz nehéz jól fizető állást találnod. Az öntudat és az önbecsülés erősen összefügg a végzett munka eredményességével.

Maximalista vagy.

Folyamatos aggódsz, hogyan javítsd magad minden területen, hogyan halmozd a tudást, hogy tudd tartani a teljesítményt, és hogy készségeid midig a felső szinten legyenek, annak érdekében, hogy segíteni tudj.

Sok emberrel ellentétben a munka fontos neked, mert munka közben érzed otthon, amikor profi módon dolgozol, mert ez a terület, ahol élvezed, hogy erőfeszítéseidnek eredménye van, ahol jól ki tudod aknázni a képességeidet.

Mániákus lehetsz a rendet, a szervezettséget illetően. Mindennek takaros rendben kell lennie. Az érdeklődésed széles területeket fog át, de van egy közös jellemzője, a mások szolgálata. De ez szinte majdnem kevésbé fontos, mint az, hogy ezeket a képességeidet harmonikus és nyugodt módon tudd  használatra fogni, amikor felelősen tevékenykedsz.

Az hogy segíthess, életed  egyik legfontosabb motivációja, amely életben tart. Ettől érzed hogy élsz.  Nem csak használod a kapacitásod arra, hogy keményen dolgozz,  tartós és rendezett módon, hanem, az is fontos, megkapd a hálát a feletteseidtől vagy az ügyfeleidtől, akik látják rajtad hogy állandóan törekszel hogy egyre jobb legyél.

Érdekel az egészségügy, dietetika, a táplálkozás, a fitness,

Nagyon valószínű, hogy a munkád orvosi fegyelemmel végzed és erős  a késztetés, hogy több területen is hatékony legyél.

A hajlam a segítségre, úgymond az assziszteciára elkerülhetetlenül ellentétbe fog kerülni a  parancsolási vágyaddal.

Valójában, vezetőnek lenni, vagy nagy felelősséget magadra venni, az nem a te területed.

Szeretnéd, hogy te legyél a tökéletes kettes számú ember valaki mögött és nélkülözhetetlenné tedd magad.

Jobban mint alávetni magad a terheknek, küzdeni a  hatósággal, és a kockáztatni a biztonságos területed.

Ez az oka annak, hogy a készségeid túlméretezettek a pozíciódhoz képest.

A híres Peter elv: amint eléred a legmagasabb szintedet, vége is a karrierednek.

Jó szakember vagy, megbízható személy, és pótolhatatlan és precíz munkaerő, amely több, mint elég az a számodra.

Továbbmenve a motivációid mélyebb leírásában, a legkedvezőtlenebb esetben előfordulhat, hogy elfojtod a legitim törekvéseid.

Ott vagy az emberek között, akiknek szükségük van bátorításra ahhoz, hogy kitörjenek a saját gátlásaikból, és kitörjön félelmeikből, amikről voltaképpen nem is tudják, mi az.  Aggódhatsz amiatt, hogy talán nem leszel elég jó ehhez.

Sokszor aggaszt az egészséged.

A gyógyulás?

Haladj előre a karrieredben, és sose legyél hipohonder.

 

A Nap a hetedik házban

 

A Nap a hetedik házban a szoros személyi kapcsolatokban mutatja meg lényege legjavát a partnereinek. Ha a Nap jól aspektált, akkor erős, rátermett, lojális barát. A házasság számára nagyon nagy jelentőséggel bír, és ha a Nap jól aspektált, akkor erős és hűséges házastársat fog „bevonzani”, aki képes a tartós kapcsolatra. Kedvezőtlen aspektus esetén fennáll a veszély, hogy az egyik fél uralkodni fog a másikon. Az érintett hajlamos lehet rá, hogy rákényszerítse az akaratát a másikra. Ilyen esetekben a Nap pozíciója a hetedik házban arra mutat rá, hogy meg kell tanulnia másokkal együtt dolgozni, és meg kell tanulnia mások személyét respektálni. Ha nem áll fenn káros befolyás a Napra, akkor a házasság után az életben elért sikerek egyre nagyobbak. Ez a Napállás növeli a népszerűséget, kedvező megállapodások kötéséhez, jó viszony a felettesekhez, és magabiztos a fellépés.

Minden nyilvánossággal kapcsolatos fellépéshez adott a tehetség,  profin képes bánni nagy tömegekkel.

 

Nap a nyolcadik házban

A Nap a nyolcadik házban általában erős érdeklődést jelent az élet mélyebb titkai iránt, például a halál utáni élet iránt. A fiatalabb években ez nem jelenik meg érzékelhetően, de később már igen, akkor már világosan körvonalazódik.

A szülött minden akaraterejével a teljesség elérésén dolgozik. Magasabb szellemi valóságok felé törekszik, amelyben minden maradandó egzisztencia gyökerezik.

Ha megtalálta ezt a princípiumot, megszabadul a félelmétől, mert a bizonyosság, hogy létének valódi alapja sebezhetetlen megnyugtatja, legalábbis addig, addig amíg a törvényesség kereteit át nem lépi.

A nyolcadik házas Nap feladata nem egyszerű, mert alapvető ismeretek megszerzésére törekszik. A követelmény magas, de sok is érhető el. Az élet sokszor válik csatatérré, de minden veszély ellenére megjeleník a 23. zsoltár bizonyossága:

„Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy”

Mindez persze világosan megmutatkozik a magasan fejlett típusnál. A világi dolgok tekintetében adókkal, biztosításokkal, meghalt családtagok vagyonával, és különböző társaságok pénzügyeivel fog foglalkozni az egyén.

Jól aspektált Nap esetén örökséggel lehet számolni. Nem jó aspektusok esetén nehézségek és jogi viták léphetnek fel az örökség körül.

Válás esetén a tartásdíj nem biztos, hogy összejön. A férj elpocsékolhatja a családi vagyont.

Felléphetnek egészen rossz tendenciák is: gátlástalanság, vagy az élettel szemben kialakulhat egy olyan felfogás, mely szerint: „Ha nem tudom uralni, lerombolom.”

Előfordulhat olyan eset, hogy bár zseni valaki, de életében kéregetnie kell, és csak a halál után jön meg az elismerés.

Az biztos, hogy a nyolcadik házas Nap motivációit nem a legegyszerűbb megfejteni, mert ez a konfiguráció nagyon speciális és összetett.

 

Minden érzelmi esemény nagyon mélyen rezonál a tudatban vagy a tudat alatt, és a szenvedély szinte mindent átjár. Az érzelmek ilyen mélyreható befolyása az élet minden területére kihat, a diagram minden más jellemzőjére is..

Mindennek ellenére néhány általános elem egyértelműen azonosítható. Komoly érdeklődés áll fenn az alapvető kérdésekre vonatkozóan, az életet, a halált és a nagy misztériumokat illetően, amelyek túlmutatnak a mindennapi életen. Erős a késztetés a mindent megérteni kérdésben, és ezért az  ásol, és egyre mélyebbre ásol. Nagyon mély a vágy transzcendencia iránt, és ezt talán az érzések intenzitása okozza Nagyon sebezhető vagy, mert események teljesen telibe találjnak, de öntudatlanul is megérted,  ha sikerül megfejteni az események mikéntjét és hogyanját, akkor még keményebb események várhatók.  A másik tényező az, hogy kielégíthetetlen kíváncsiságod folyamatosan úgymond riasztás alatt tart, és még a láthatóan jelentéktelen eseményeken is felizgatod magad..  Ennek eredményeként, az események láncolata, és azok hatásai annyira felkavarnak, hogy még a legalapvetőbb, a magától értetődő kérdésekben is azonnal lelked ajtaján kopogtatsz, pedig nem kellene. A hétköznapi élet egyszerű dolgait nem kell a lélek mélyére vezetni.

Az aggodalmaid és a hajlamaid odáig is elvezethetnek, hogy a különböző területeket tanulmányozz, mint a pszichoanalízis, a tudattalan mechanizmusok működése, a misztika, vallás, okkultizmus és a spiritualitás. (Nagy a vágy a transzcendenciára és azonnali hozzáférésre a fizikai életen túlmutató valóságok irányába, akár árral szemben úszva is.)

Bármi, ami rejtett, azonnal lenyűgözővé válik az számodra, és azzal töltöd az időt, hogy kiélezd a tisztánlátásod, mintha az ezen a területen való előre haladás lenne az egyetlen kihívás az életben.

Az inkább földi élet síkján, amikor nem a misztériumok iránt nyomozol, a következő területek fontosak: A szexualitás, valószínűleg transzcendenciája és rejtett természete miatt, a halál, mert vagy már igen korán veszteséget szenvedtél el, amely erősen befolyásolta a fejlődésed, a sorsod, az életed, vagy csak azért, mert ez egyszerűen téma a számodra.

Fontos témák még: pénzügyek, örökség, spekulációk, egyszóval minden pénzügyi kérdés, kivéve az önállóan megkeresett pénz, a költségeid, és hogyan használd az örökséged és a forrásaid.

A fő kulcsszavak a válság és a metamorfózis. Azt állítod, megbirkózol a megpróbáltatásokkal és a válságokkal. Semmi sem stimulál jobban, és semmi sem ösztönöz nagyobb fejlődésre, mint az élet irtózatosan válságos időszakai, amikor a szakadék szélén egyensúlyozva szemléled maximális intenzitással az élet által felkínált választási lehetőségeket.

Az ilyen időszakok alatt mindig a legjobb formádat hozod, nagy átalakulásokon mégy át,  és a végén gazdagabb vagy és minden világosabbá válik.  Az élet, a sors ilyetén iránya és fordulatai nagyon fekszenek neked,  mert állandó törekvésed a gyors előrehaladás, egyre gyorsabban és egyre messzebb akarsz jutni, míg végül élesen megérted, hogy a napi valóság nagyon is fontos, amennyiben az továbbra is valódi és rejtett képes maradni.  A legjobb eszközöd az igazság valódi megismerésére végül az lesz, hogy megérted: az önismeret nagyon fontos, hogy nő a tudatosságod. . Azonban légy óvatos, ne vállalj túl sok kockázatot, és ne bámulj rendszeresen a vihar szemébe, ha már ilyen rosszul és többször is jó alaposan felrázott, felébresztett.

Az is lehetséges, hogy korán elvesztetted az apád, és átvitt értelemben (néha, újra megtalálod őt a megpróbáltatás után), és  paradox módon jelentős szerepet játszik az életedben.

Amikor az elméletek már nem segítenek, ez  jelent továbblépést a feloldás irányába, és a megpróbáltatások leküzdésére, amint lépdelsz előre a bölcsesség útján. Misztikus vagy?  Igen, de a magad módján, természetesen!

 

A Nap a kilencedik házban

 

Élénk érdeklődés a sprirituásis és vallásos dolgok iránt. A szülött nagy valószínűséggel az oktatás, a vallás, a jogb, a filozófia területén tevékenyek. Birtokolják az intuíciót, villámcsapásszerű inspirációk vannak, amelyek lehetővé teszik az alkotó probléma megoldást, amely szinte határos a próféciával. Nagyon erősen érdeklődik külföldi események, ügyek iránt, nagy hatással vannak rá az idegen kultúrák, művészetek, és hagyományok, Amennyiben a Nap fix jelben áll, (Oroszlán, Skorpió, Bika vagy Vízöntő), akkor inkább hajlamosak arra, hogy ugyanott maradjanak ahol születtek, mindaddig amíg valamely kényszerű ok szükségessé nem teszi az utazást. Ha az Oroszlán áll a negyedik ház csúcsán, akkor gyakran telepednek le távol az otthontól. Az, hogy milyen erősen jut kifejeződésre ez a szellemi impulzus, függ az egész horoszkóptól.  Egy bizonyos fokig azonban mindenképpen számolnunk kell erős morális alapokkal, és az egyén ezek szerint fogja berendezni életét, még akkor is, ha ez bigottságot, vagy szűklátókörűséget jelent.

Gyakori a törekvés, hogy az egyén a nevelés, a filozófia, a jog, a vallás területén mint szakember tevékenykedjen. Általában érdeklődnek az átfogó szociális rend iránt, valamint a hagyományok, tradíciók iránt.

Amennyiben a Nap ebben a házban kedvezőtlenül aspektált, az egyén meg fogja kísérelni, hogy meggyőződését másokra rákényszerítse. Hajlamos lehet az excentrikus vallásos felfogásra, és ez problémákhoz vezethet minden területen, de az oktatásban és a külfölddel kapcsolatos tevékenységekben valószínűleg.

A legrosszabb esetben hőzöngéssel lehet számolni, másokkal szeemben morálisan leereszkedő stílust alkalmazhat.

 

A Nap  tizedik házban:

Erős törekvés a felelősségteljes, hatalommal járó, vezető pozíciókhoz. Sok politikusnak áll itt a Napja. Magabiztos fellépés, erős sikertörekvések. Megbecsültség, elismerés iránti vágy, amiért képesek keményen dolgozni. Általában nagyon jó a szervezőképességük. Gyakran születnek olyan családba, amelyik magas társadalmi megbecsültségnek örvend, ezért erős morális öntudatuk van, és ezért mélyen megvetnek mindent, ami méltóságukat, vagy morális tekintélyüket veszélyezteti. Kötelezőnek érzik, hogy jó példával járjanak elől. Az előkelőség egy jó szó arra, ami talán a legjobban jellemző a karakterükre.

Rossz apektus esetén diktatorikus tendenciák léphetnek fel. Túlzott hataloméhség, hatalom minden áron, ilyen esetben nem válogat az eszközökben. Nagy visszaesések történhetnek: kiemelkedő pozíció elvesztése, megalázottság, kegyvesztettség, , különösen ha az aspektusok nagyon kedvezőtlenek, és mindenekelőtt akkor, ha ezek a rossz aspektusok a Szaturnusz irányából érkeznek.

 

A Nap a tizenegyedik házban:

Szlogen: Az első hívás a barátoké

Bizonyára jó lelked van. A barátságon keresztül mindenekelőtt mély, meleg, őszinte, hiteles érzéseket élvezel.

Semmi sem fontosabb a számodra, mint a barátok és az ismerősök elismerése és szeretete. A kollektív tevékenységek sok kielégülést kínálnak, és a normális kollégális kapcsolatokban is a legjobbat adod magadból. Őszinte vágyad a törekvés a szolid barátságokra a tevékenységed közben (amely tevékenység nem feltétlenül professzionális) erősíteni és kiterjeszteni a karizmádat, megerősíteni a tekintélyedet, bizalommal és önzetlenséggel. Támogatás és védelem magasabb szintekről ismételten adottak számodra, éspedig bőségesen. Segítenek végrehajtani terveidet, meleg, érzelmes körülmények között. Az izoláció, a magány nem illik hozzád, úgymond nem öltöztet téged, mert akkor úgy éreznéd, fáradozásaid céltalanok.

Elismerés utáni vágyad, és szomjad a melegségre olyan nagy, hogy a magány abszolút nem a te területed.

A csapatmunka és az olyan tevékenységek, ahol a humanitárius és művészeti szempontok játsszák a vezető szerepet, vagy a nyilvánossággal végzett munka tökéletesen kielégíti idealisztikus és szociális természeted. Olykor rivalizálás és civakodás befolyásolja a barátságot, amelyről azt hitted erős és stabil. Sajnos nem lehet mindenkit boldoggá tenni, és némely esetben nem kell sokáig bánkódnod, mert szeretetreméltó, kedves természeteddel nem fog soká tartani hogy megbízható barátaid elfeledtessék veled a nézeteltéréseket, amiken keresztülmentél.

 

11. házas Nappal arra vágyunk, hogy része legyünk valaminek, ami egy közösségnek összességében fontos. Azokkal való együttlét, akik az identitásunk érzetét erősítik. Csatlakozás egy közösséghez vagy egy bizonyos csoporthoz, megtanítja másokkal megvitatni dolgokat. Az így szerzett tapasztalatok sok felismerést nyújthatnak számunkra önmagunkat, valamint azt a módot illetően, ahogyan kapcsolatba lépünk más emberekkel. A közösségi tevékenységekbe való kapcsolódás által megtanulhatjuk, hogyan maradhatunk önmagunk anélkül, hogy a csoport érdekeit szem elől tévesztenénk.

Adott az a képesség, hogy kreativitásunkat annak a csoportnak a javára fejlesszük, amelyikhez tartozunk. Például a 11. házas Nap a közösségi vállalkozásokat élettel töltheti meg; esetleg a tevékenység középpontjává válhat, lelkesedésével és inspirációjával másokat ösztönöz. Alkalmasint a csoport vezetőjévé válhat. A Vízöntő paradoxon miatt azonban 11. ház nem csak a ragaszkodás, hanem az eloldódás területe is.

A 11. ház azt követeli,hogy készek legyünk egy permanens eloldódási folyamatban a függetlenségünkért megdolgozni. Ehhez a kreativitás és az eredetiség erőit bocsátja a rendelkezésünkre.  A hely elveszi tőlem azt a biztonságot, hogy a régiben megkapaszkodjam – ellentételként viszont megadja a kreativitás és az újítás képességét.

 

Különösen erős érdeklődés a barátságokban, és a csoportban való tevékenykedésben, ami az okkult kutatásra éppúgy vonatkozhat, mint a tudományos tevékenykedésre vagy a feltalálói ténykedésre. Jó aspektusok esetén az egyén nagyon megbecsült, sok a barátja, akik hatalmukkal és befolyásukkal segítik őt. Gyakori a hajlam az alkotó tevékenységre valamilyen szellemi területen, ahol elismerésre vágynak, amit többnyire el is érnek, egyedül vagy csoportban. Erős emberbaráti érzelmeik vannak, az emberi méltóság nagyfokú elismerése és tiszteletben tartása. A dolgokat gyakran nézi univerzális törvények keretein belül, amelyeknek általános érvényük van.

Amennyiben a Nap ebben a házban kedvezőtlenül aspektált,az egyén hajlamos lehet kihasználni a barátait saját önző céljaira, de ez fordítva is felléphet, amikor a barátok használják ki az egyént, károsan befolyásolják, pácban hagyják, vagy félrevezetik, többnyire az egyén egyik hátsó gondolatára alapulva, amelyek önmaga ellen fordulnak, ami összefügg a Szaturnusz karmikus hatásával, mert a Szaturnusz ebben a házban uralkodik.

 

A Nap a tizenkettedik házban

Akinek a Nap a tizenkettedik házában áll, a szívesen vonul vissza magába. Szívesen tanulmányozza saját öntudatának gyökereit. Amennyiben vezető pozícióban van, többnyire a kulisszák mögött ténykedik. Gyakran magányosak, vagy elidegeneknek az emberi kapcsolatoktól. Érdeklődnek a pszichológia és az okkult dolguk iránt. Önmegerősítést találhat intézetekben végzett munkája által kórházakban, menhelyekben, vagy bármilyen szellemi testi visszavonultságot igénylő munkaterületen.

Kedvezőtlen aspektusok esetén neurotikus tendenciák, extrém félénkség, emberundor léphet fel. Az a rossz kívánság is felléphet, hogy másokat titkos eszközökkel irányítsanak. Egy öntudatlan egoizmus és öntudatlan hatalom és elismerés iránti vágy médiumisztikus következményekkel járhat. Az egyénnek sok nagy hatalmú titkos ellensége lehet, vagy önmagának lehet legnagyobb ellensége.

 

Asztali nézet