MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Az Argonauták Hajója, Nagy Hajó, vagy Argo Navis csillagai

Naos, Markeb, Suhail, Canopus

CanopusAlfa (α) Carina , Canopus , egy fehér kettős csillag a Nagy Hajó, az Argo Navis , a legfényesebb csillaga, és a második legfényesebb csillag az égen a Szíriusz után.

 

 

 

Figyelemre méltó csillagok a Nagy Hajó csillagképben
Hosszúság Név Természet Mag. Pozíció Lat. December
14 Ca. 58 Canopus Szaturnusz Jupiter 0,70 Evező a hajó gerincénél 76S 53S
28 Vi. 54 Markeb Szaturnusz Jupiter 2,63 Vitorla hátsó hajó 64s 55 év
22 Li. 10 Foramen Szaturnusz Jupiter 1.9 (var) Hajócsillag 59S 59S

 

Markeb

Az Argo Navis, a Nagy Hajó egyik csillaga. Az Argo Navis nagyon jó hatásúnak számít, csillagainak zöme Jupiter-Szaturnusz hatású. Prosperáló utazások, sok utazás,prosperáló üzleti kapcsolatok, erős elme, erős szellem, széles látókör, nevelői munka is lehetséges. Egyetlen dologra érdemes ügyelni, fennállhat a vízbefulladás veszélye.

 

Canopus

A Nagy Hajó az Argo Navis csillaga. Ptolemaios szerint Jupiter-Szaturnusz hatású, Alvidas szerint Mars-Hold hatású. Áhítatos, konzervatív, széleskörű, mindenre kiterjedő tudást biztosít. Utazások, neveléssel kapcsolatos tevékenység. Az ördögi dolgokat jóra változtatja. Általában utazásokkal kapcsolódik. A Holddal együtt kedvező katonáknak, fémekkel dolgozóknak. A Jupiter-Szaturnusz hatás együtt nagyon kedvező.

 

Asztali nézet