MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Merkúr az első házban

Tudásvágy, intellektuális beállítottság. Ami az egyén környezetében történik, abból szinte semmi sem kerüli el a figyelmét. Cselekedetei és önkifejezése logikus és értelmi alapokon nyugszanak. Általában átlag feletti intelligencia, és erős késztetés a szóbeli vagy írásbeli megnyilatkozásra. Ez szélsőséges is lehet, túl sok beszéd, írói "düh". Ezek az emberek állandóan mozgásban vannak. Szellemi iniciatíva és akarat. Erős hangsúly az intellektualitáson, különösen ha a Merkúr tüzes jelben áll.

Első házas Merkúr: Jó írók, orvosok, tudósok, kutatók, jól képzett emberek, könyvtárosok, titkárnők.

Jó önkifjezeő képesség, magas IQ. Az érdeklődés és a gondolkodás elsősorban olyan dolgok felé irányul, amelyekkel a Merkúr kapcsolatban van.

Merkúr a második házban

 

A Merkúr a kettes házban: a gondolkodás teljesen az üzleti és pénzügyi dolgok által befolyásolt. A mérce azon alapul, aminek konkrét, praktikus eredménye van. Üzletileg ügyes, különösen a a kommunikációs médiák területén: írás, kiadás, nyomtatás, rádió és tévé, telefonos ügyfélszolgálat, oktatás.

Az emberek Merkúrral a kettes házban magasabb képzésre törekednek, hogy pénzkereseti lehetőségeiket javítsák. Eredeti ötleteik vannak arra vonatkozóan, hogyan lehet pénzt csinálni, financiális dolgai, vállalkozásai mindig alaposan meg vannak tervezve. Sok közgazdász, üzleti tanácsadó, kereskedelmi társaság alapítója bír kettes házas Merkúrral. Azok az emberek is, akik kenyerüket titkárnőként, könyvelőként, könyvtárosként, telefonközpontosként, íróként, stb keresik, valamilyen módon kapcsolatban állnak a második házas Merkúrral. Az üzleti lehetőségek is rendszerint azokhoz a planétákhoz kapcsolódnak, amelyek a legszorosabb kapcsolatban vannak a Merkúrral. Általuk pénzügyi nyereség mutatkozhat.

Merkúr a harmadik házban

Kommunikáció, mozgás, gondolkodás: Ezek az aktivitások jól jellemzik alaptermészeted, sokszor azonban az eredmény szempontjából nem a legjobb dolgokkal foglalkozol, az eredmény sokszor nem is érdekel. Mondhatjuk úgy is, kitűnő vagy olyan területen, ahol a kommunikáció, a reflektálás, a mobilitás szükségesek.

A tudás megszerzése, és az írás magas fokon való művelése kedvenc időtöltésed lehet.

Addig vagy boldog, amíg az elméd nyugtalan, és mindig szükséged van emberekre, akik odafigyelnek arra, amit mondasz, hacsak nem a magadnak gyűjtögető fajtából való vagy, akinek az információ gyűjtögetés a kedvence.

A harmadik házban a Merkúr otthon van, és különösen jól képes érvényesülni. Kifejezett intellektuális tehetség. A kommunikáció minden formája iránt megnyilvánuló érdeklődés, és tehetség. Jó írók, jó szónokok kerülnek ki közülük. Originalitás, nagyon nagy szellemi mozgékonyság. Karekterisztikus a sok kis utazás, és a kapcsolatok a szomszédokkal és a testvérekkel. Sok időt tölthetsz telefonálással, emailezéssel, levélírással.  Általában mindig van egy praktikus megoldásod bármilyen problémára. Titkárnők, szervezők, telefonos ügyfélszolgálatosok, riportererek, írók, szerzők, könyvkiadók horoszkópjában sűrűn látni ezt az aspektust.

Vigyáznod kell az információkkal ne élj vissza, ne legyenek indiszkréciók, félretájékoztatások, hasonló jelenségek. Szerződéseknél, megegyezéseknél, megállapodásoknál nem árt az óvatosság.

Az indiszkrét véleménynyilvánítás a vesztét okozhatja, hajlama is van rá.

A POFA BE, A SHUT UP MINDIG LEGYEN KIÍRVA VALAHOVÁ, SOHA NEM TÉVESSZE SZEM ELŐL.

AMIT NEM MOND, ABBÓL NEM LEHET BAJA.

Mindig ellenőrizze a híreket is, amit kap, mert nemcsak ő mondhat rosszat, neki is mondhatnak rosszat, és a félreinformáltság bajt okozhat.

Szerződések, ígéretek, megegyezések, mind mind probléma forrás lehet.

 

Merkúr a negyedik házban

Erős szellemi aktivitás és nevelés otthon. Általában képzett szülők. A szülött hajlamos a családi kutatásokra, családfa, és családi históriák felkutatására. Az otthon gyakran funkcionál munkahelyként. Gyakori a nagy könyvtár. Erős intellektualizmus a családban, sok ezzel kapcsolatos időtöltés. Az otthon gyakran kommunkációs centrumként funkcionál, internet, telefon, stb...Rituális reggel újságolvasás, hírolvasás.

Birtok, föld és minden olyasmi az érdeklődés középpontjában ami a Földdel összefügg. Geológia. Környezeti problémák iránti érdeklődés. Írás ilyen témákról.

Negyedik házas Merkúrral gyakori a sok otthonváltás, a lakókocsiban lakás, a nomád életmód.

Kedvezőtlen aspektus esetén intellektuális feszültségek, veszekedések, vélemény különbségek, összezördülések várhatók a családon belül.

 

Merkúr az ötödik házban:

Intellektuális érdeklődés, művészeti és alkotó területen. Írók, kritikusok, színpadi szerzők, pszichológusok. Olyan művészeti ágakhoz vonzódnak, amelyek információt közölnek. (oktatás…) Az önkifejezés szóban és írásban markáns és dramatikus, és szereti ha csodálják mentális képességei miatt. Minden olyan dolog érdekli, ami intellektuális erőfeszítésre ösztönzi. Tőzsdei szakértők, akik egész nap a chartot és az árfolyamokat figyeli, gyakran bírnak ötös házas Merkúrral.

Gyermeküket is hasonló szellemben nevelik. Mivel különösen érdeklődnek a gyereknevelés iránt, sok első osztályú tanár rendelkezik ezzel az aspektussal. Romantikus vonzalmat éreznek intellektuálisan tehetséges emberek iránt, akik számukra szellemileg „izgatóak”.

Vigyázni kell, hogy ne váljon intellektuálisan hiúvá, ne fogjon bele óvatlan spekulációkba, és ne váljon túlságosan józan szerelmi partnerré.

A Merkúr ebben a házban ellenállhatatlanul kapcsolódik a hobbihoz és a szórakozáshoz, vagy valamilyen alkotó tevékenységhez a szórakoztató iparral kapcsolatban. Kommunikációja kellemes, charmos, Gyakran fűszerezi humorral, és charmmal a beszédét, és órákig képes beszélni a hobbijáról, és teszi mindezt szenvedélyesen. Szerelmi ügyekhez és gyerekneveléshez ideális helyzet.

 

Merkúr a hatodik házban

A munka az a terület, ahol energiáidat teljesen szabadon engedheted.

Melyik az a terület, ahol megmutathatod igazán professzionális képességeidet?

Megmászni a szociális létrát?

Elnyerni a kollégák megbecsülését?

Minden nap jobbá lenni?

Nagyon jól szervezed a munkád és a környezeted. Ez az egyik legfőbb erényed. Intelligenciád praktikus, konkrét.

Munkád gyakran összeköttetésben áll az egészséggel, és néha az állatokkal, és minden nap keresed az intellektuális stimulációt.

A emberek a hatodik házas Merkúr esetén speciális ismereteket és képességet szereznek magunknak, vagy már rendelkeznek vele, ami nagyon jól jön a szakmai életükben. Alaposan dolgoznak, szisztematikusan, és mindig követik a saját szakmai területük történéseit, hogy ne maradjanak le.

A hatodik házban a Merkúr erősen áll. Jellemző a személyes higiénia, a korrekt öltözködés, a kötelességek komolyan vétele. Éles és kifinomult elméje miatt elviselhetetlen számára a rendetlenség. Pszichikus nehézségek léphetnek fel, ha rendetlenségben, kaotikus viszonyok között kell élniük. A munkamánia és a túlzott tökéletességre való törekvés is előfordulhat.

Rosszul aspektált Merkúr a hatodik házban gyenge egészségre, jelentéktelen részletek túlhangsúlyozására, és túlságosan kritikus természetre utalhat.

 

Merkúr a hetedik házban

A Merkúr ebben a házban olyan emberre utal, aki szívesen osztja meg gondolatait másokkal, és szívesen dolgozik együtt szellemileg másokkal. Szívesebben tevékenykedik másokkal, semmint a saját szakállára dolgozzon. Nagyon ügyesen bánik a nyilvánossággal, és épp ezért olyan hivatásokban sikeres, ahol erre van szükség. Mivel erősen érdeklőddik mások gondolatai iránt, szívesen köt szellemi alapokon nyugvó kapcsolatokat, házasságában is az intelligens, képzett partnerra vágyik. Általánosságban is elmondható, hogy intellekutális típus.

Ha a Merkúr jól aspektált, akkor tehetséges tanácsadó, bíró, közvetítő, tehetséges pszichológus.

Rosszul aspektált Merkúr esetén nagyon nehezen érteti meg magát másokkal. Veszekedések, viták a házassságban, félreértések, megállpodások be nem tartása, erős vélemény különbségek jellemzők. Szerződések aláírása előtt nem árt nagyon alaposan átgondolni mindent, mielőtt dönt.

Sebzett Merkúr esetén az egyén párja/partnere hazudozós, állhatatlan, és sokszor fiatalabb.

Gyakori a munkahelyi ismerkedés, házasság.

 

Merkúr a nyolcadik házban

A Merkúr a nyolcadik házban egyenlő az erős okkult érdeklődéssel, és a mély tudás iránti vággyal.Ha a Merkúr ebben a házban fényszöget képez a plútóval, Uránusszal, Neptunusszal, akkor spiritiszta tevékenység, halottakkal való kommunikáció esete áll fenn.

Az érdeklődés pénzügyek felé is fennáll, mások pénze, adók, biztosítások és elhunytak vagyonával kapcsolatos dolgok, hisz a nyolcadik ház a halottak háza. Az egyén tevékenysége valamilyen ilyen tevékenységgel áll összefüggésben.

Az emberek ezzel a Merkúrállással hajlamosak a titkos ügyködésre, mindenekelőtt olyan információkat illetően, amelyeket személyesen fontosnak tartanak. Élvezettel szövögetik titkos terveiket, és fölöttébb ötletgazdag stratégiáik vannak. Szeretik a rejtélyes intrikákat, és szívesen írnak vagy olvasnak krimiket. Szükségletük és képességük a titkok kiderítése, a motivációk felderítése, amelyek az emberek viselkedését meghatározzák, mert minden dolog mélyére akarnak hatolni.

A testvérek és a szomszédok halála hallatlan jelentőségű számukra. Még az is lehetséges, hogy a halálesetekkel kapcsolatosan utazásokat terveznek. Gyakran kerülnek bizalmas információk közelébe, vagy örökölnek fontos dokumentumokat. A nyolcadik házas Merkúr azt is megmutatja, hogy a haláleset az idegrendszer zavaraiban, vagy a légutak megbetegedésében is meg tud mutatkozni.

A szülött nem egykönnyen felejti el mások cselekedeit vagy a vele kapcsolatos egyéb dolgait. Súlyossn sérült Merkúr esetén embertársával szemben még sokáig hordozhat magában dühöt, beszélhet róla csúnyán, vagy szövögethet vele kapcsolatosan bosszúterveket.

Meg kell értened az ismeretlen tartományokat, fényt kell vinned a misztériumokba, belemerülni a halál utáni élet ismeretlen világába, kerüljön is amibe kerül. Nem elégszel meg azzal, ami nyilvánvaló, mert azért vagy a földön hogy fejlődj, nem pedig hogy stagnálj, megmaradj a megértés nélkül való értelmetlen állapotban.

Az asztrológia érdekes módon összekapcsolja a Merkúrt és a nyolcadik házat a halál utáni szférákkal, a misztériumokkal más emberek hagyatékával, hátrahagyott vagyonával, azzal a két területtel, ami nem hozzáférhető azonnal. Ez lehet az oka, amiért ezek a területek olyan varázslatosan hatnak rád…

Fürkésző elméd képessé tesz rá, hogy egyszerűen kifejezd az érzelmeidet, és megmagyarázd a belső mechanizmusát egész létezésednek,csaknem úgy, mintha önnön csodabogarad lenne az egyetlen dolog amit tanulmányozhatsz, szerénység nélkül, mint az egyetlen motivációt olyan messze és olyan mélyre jutni, amilyen messze és amilyen mélyre csak lehetséges...

 

Merkúr a kilencedik házban

Filozófiai érdeklődés, jogi tanulmányok, magasabb képzés, esetleg akadémiai szinten is. Az egyén érteni akarja az őt körülvevő világ morális, törvényi, filzofikus, vallási alapjait. Döntései inkább morálisak, inkább nyugszanak etikai alapokon, semmint gyakorlati megfontolásokon. A megérzései, felfogása és a tények egyaránt fontosak, mert beállítottság dönt arrl, ki mi mit tart fontosnak, és ki hogya veszi használatba őket. Sok tanár és professzor rendelkezik Merkúrral a kilencedik házban.

Előszeretettel utazik, szívesen ismer meg idegen kultúrákat, kiváló történész és antropológus. Ahhoz hogy megszerezze a lényeges ismereteket,azért hogy vallásos tapasztalatokhoz jusson, kész felkeresni nagyon távol lakó gurukat, kész nagyon nagy távolságok megtételére.

Rosszul aspektált Merkúr esetén intellektuális fennhéjázás, dogmatikus, szektás vélemények és meggyőződések léphetnek fel.

Jó aspektusok esetén, különöse az Uránusszal, Neptunusszal vagy Plútóval, prófétai előrelátás lehetséges.

 

Merkúr a tizedik házban

Magas képzés, jó iskolák. Mindent tudni akar. Tudatosan készül a karrierjére. Jó szervező. Becsvágyó.

Nem bízza a véletlenre pályafutását.

Jól megválasztja mihez akar kezdeni életével.

Jól bánik az emberekkel.

Politikai stratéga.

Kiváló beszédeket ír, és kiválóan is mondja el őket.

Briliáns ötletek, éles elme.

Rosszul aspektált Merkúr esetén intrikák, a személyes becsvágy szolgálatában. Önző, hideg, hazug tartás.

 

Merkúr a tizenegyedik házban

A 11-es házas Merkúr olyan emberre utal, aki erősen érdeklődik a kommunikáció minden fajtája iránt és az ötletek megvalósításának minden lehetőségét szívesen beszéli meg barátaival, ismerőseivel, a csoporttal, ahol dolgozik. Nagyon jól érzi magát olyan emberek társaságában, akik stimulálják gondolkodását, és tudását növelik. Barátai befolyásolják gondolkozását. Igazságszeretet, pártatlanság, az originális, eredeti és objektív gondolkodásra való hajlam. Asztrológia, tudományos kutatás, filozófia, humanitárius célok és ideák jellemzik. Barátai többnyire hasonló dogok iránt érdeklődnek. Tartása személytelen, de barátságos. Szereti a kötöttség és tekintélyelv nélküli társalgást, korra, nemre, származásra való tekintet nélkül. Az emberiséggel szembeni nyitottság kiszélesíti a horizontot, és mély belátást biztosít az általános szociális viszonyokba.

Amennyiben a Merkúr rosszul aspektált, abban az esetben  excentrikus és világidegen ideálok megvalósításának törekvése lehetséges. Legrosszabb esetben a barátok kihasználása, vagy fordítva.

 

Merkúr a tizenkettedik házban

Ezeknak az embereknek a gondolkodása erősen a tudattalanban gyökerezik, vagy legalábbis általa erősen befolyásolt. A döntések inkább érzéseken alapulnak, semmint logikus megfontolásból. Ezek az emberek csak ritkán adják át magukat legbelsőbb érzéseiknek és gondolataiknak. Sokszor félénkek, és csak ritkán mondják azt, amit valóban gondolnak. Kedvező aspektusok esetén, különösen az Uránusszal Neptunusszal, Plútóval alkotott kedvező fényszögek esetén az egyén többnyire erős intuícióval és élénk fantáziával rendelkezik. Gyakori a médiumság. Kedvezőtlen aspektusok esetén neurotikus tendenciák, szellemi betegségek, és elmúlt élményekhez való túlzott kötődés léphetenk fel. Nehéz, fáradságos alkalmazkodás a külvilághoz. Gyerekek esetében, sérült Merkúrral a 12-ik házban számolni kell tanulási nehézségekkel, emiatt iskolai problémákkal, olvasási és írási nehézségekkel.

 

 

 

Asztali nézet