MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Az Uránusz

 

Az Uránusz a kozmikus fiatalság bolygója, itt minden fiatalságában őriződik meg.

Az Uránusz és a Neptun úgy keletkezett Rudolf Steiner szerint, hogy olyan lényiségek, akiknek még a régi Szaturnuszfejlődés idéjén velünk akadt tennivalója visszavonultak, és a tulajdonképpeni Naprendszerünkön kívülre, amelynek legkülső bolygója a Szaturnusz, ütötték fel lakhelyüket.

Először az Uránusz keletkezett, majd a Marsfejlődés alatt a Neptunusz.

Rudol Steiner szerint az Uránusz az Életszellem, a Neptunusz a Szellemember területéhez tartoznak, amelyek ma még nem kifejlettek.

.........................................................................................................................................................................................

Az Uránusz bolygó olyan erőt képvisel, amely az életmenet hirtelen változásaiban, a tudatosság hirtelen alakulásaiban, villanásszerű meglátásokban, valamint új ötletek, és eredeti elképzelések fellobbanásaiban nyilvánul meg. Az Uránuszt egy olyan csatornának foghatjuk fel, amelyen keresztül hatalmas erők elektromos sebességgel áramlanak a tudatba. Az Uránusz megnyilvánul még függetlenség, lázadás, különcség, konvencióktól való eltérés, az eredeti a váratlan keresésében. Az Uránusz hatása nem teszi az embert állhatatossá, de új ötleteket szülő csatornává annál inkább. Ha egy horoszkópban az Uránusz hangsúlyos, a hozzá kapcsolódó planéták elektromossággal, mágnesességgel, és energiával töltődnek és jó esetben fénybe borulnak. Vagyis úgy tűnik, az Uránusz elektromosan, hirtelen kitörésekben működik. Az egyetemes lélek teremtő ereje. Az egyetemes értelem megszabadító ereje. Isten hangjaként is felfoghatjuk, amely minden teret betölt.

A vele összhangban működő embernek feltűnően gyorsak az észlelései, a szülött képes a magasabb dimenziókból nyert meglátáshoz és tudáshoz jutni. Az Uránusz képviseli az intuitív meglátások, valamint a tér és az idő határain túlra nyúló folyamatok kiterjedt birodalmát.

Kísérletezéseink, amelyek felé az Uránusz energiák ösztönöznek, abból a belső érzésből erednek, hogy az emberi tudásnak nincsenek határai, az ember képes egy átfogóbb szinten megérteni az életet. Ugyanakkor az uránuszi emberek intuíciója nem összeegyeztethetetlen a logikával. Az Uránusz nagyon is ésszerűen működik, de ez a gondolkodás olyan gyorsan történik, hogy az már intuíciónak tűnik. Képviseli a tudatosság feletti értelem birodalmában való észlelés kiterjesztését, amelyet nevezhetünk az egyetemes értelem ősi tudásszintjére való ráhangolódás képességének. Az anyagi, logikus értelem ellentétei a közvetlen intuitív felismerés pillanatában egy villanásban egyesülnek.

Az Uránusz legjobb formájában a nagy felszabadító, az ébresztő, a megvilágosító.

A jó tulajdonságairól sok szó esett, a rossz tulajdonságai azok, amikor az egyén önfejű, korlátlanul önérvényesítő, minden hagyományt lábbal tipró.

 

Akinek a horoszkópjában domináns az Uránusz, az nagyon jól teszi, ha fontolóra veszi az alábbi hivatásokat: sportoló, táncos, autóversenyző, pilóta, stb, szóval minden olyasmit, ahol a dinamizmus fontos és mondhatni alapkövetelmény. Az Uránusz hihetlenül dinamikus, és akiben nagy energiát indukál, annak tudnia kell azt használni. Ha nem sikerül a nagyfeszültséget az élete szerves részévé tennie, és konstruktívan alkalmaznia, azt akár el is pusztíthatja. Mert a nagyfeszültség az nagyfeszültség. És az Uránusz maga a nagyfeszültség. Az ilyen emberek vagy feszes tempóban és nagyon lendületesen élnek, vagy sehogy. Az Uránusz mindig ad az egyénnek egy nagyon komoly tudást, ha a horoszkópban kiemelt szerephez jut. Tudni kell élni vele, tudni kell használni. Ha nem megy, ugyanolyan könnyen puszítóvá válhat, mint amilyen mértékben a zsenialitás forrása is lehet. Az Uránusz minden dolgok megújítója. 

 

 

 

Asztali nézet