MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Mars az első házban

Agresszív ember, akiben csak úgy buzog az erő, az energia. Gyakran robusztus, izmos felépítésű, erős, durva ember benyomását kelti. Nem elégszik meg a potyaleső szerepével. Közvetlenül cselekszik, nagyon impulzív. Többet érhetnek el az életben, ha megtanulnak többet mérlegelni, mielőtt cselekszenek. Nagyon becsvágyók és képesek keményen dolgozni. Becsvágya a nyilvános siker és elismerés után nagyon nagy.

Rosszul aspektált Mars esetén egoizmus, csökönyös önfejűség, azt csinálnak amit akarnak. És amikor azt teszik, egyáltalán nincs lelkiismeret furdalásuk. Visszaélnek mások jogaivalm és érzéseivel. Periodikus rendszerességgel viták és elementáris dühkitörések lépnek fel, fordulnak elő.

Ez a Marsállás nagyfokú sportszeretetet jelent, és minden edzésforma iránti rajongást. Férfiak számára előnyösebb, mert erőt és férfiasságot kölcsönöz. Testi ellenállóképességük és energiájuk lehetővé teszi, hogy kétszer annyit teljesítsenek, mint más átlagemberek, feltételezve persze, hogy az erő helyes módon kerül felhasználásra. Ha a horoszkóp egyéb részei intelligenciáról és önfegyelemről tanúskodnak, akkor a szülött nagyon magasra juthat a siker létrájának megmászása közben.

Ennél a Marsállásnál az abszolút  személyes cselekvési szabadság alapkövetelmény.Mások beavatkozása nem kívánatos. A cselekvési képesség, az önbizalom, a bátorság, vezető személyiséggé teszi, aki azonban nem feltétlenül jó szervező is egyben, vagy menedzser ügyességű, hacsak a horoszkóp többi faktora nem utal ilyen tulajdonságokra.

Ha a Mars nagyon rosszul aspektált, akkor előfordulhatnak fizikai inzultusok, verekedések, harcok. a továbbiakban ez a nagyon gyors impulzivitás oda is vezethet, hogy legprimitívebb óvatossági rendszabályokat is figyelmen kívűl hagyja, ami az egészséget és biztonságot illeti. Gyakran van egy heg/forradás/seb az arcukon vagy a fejükön. Betegség esetén magas láz fordulhat elő. Gyakran vörös a hajuk. Férfiaknál gyakori a kopaszodás.

 

Mars a második házban

Intenzíven tör az anyagi javak felé. Általában sikeres, de mivel igen impulzívan tudja költeni a pénzt, a kassza sokszor üres. Meg kell tanulnia kontrollálni kiadásait.

Szívesen alapít saját céget, és dolgozik egyedül. Szívesebben, semmint csatlakozzon egy már meglévő céghez. Szereti, ha van presztízse, szereti magát összemérni a konkurrenciával, szereti demonstrálni az erejét. Szeret másokat legyőzni.

Foglalkozása technikai dolgokkal is összefügghet.

Megszerzett anyagi javait hevesen védeni fogja. Senkinek nem tanácsolnám, hogy elvegyen tőle bármit is.

Természetesen nem garasos, és szívesen ad abból ami az övé, ha értelmét látja.

Ha a Mars rosszul aspektált, akkor az anyagi dolgok iránti vágy a megszállottságig fokozódhat. Alacsonyabban fejlett emberek esetén verekedés, harc, lopás által, vagy más tisztességtelen eszközökkel éri el anyagi céljait, teljesíti vágyait.

 

A Mars a harmadik házban

Agresszív, aktív intellektust jelent. Nagyon nagyfokú szellemi mozgékonyság, és vészhelyzetekben gyorsan dönt. Mindenesetre fennáll a tendencia, hogy elhamarkodott döntéseket hozzon. A beszédben gyors és szarkasztikus. Agresszívan lép fel, hogy információt szerezzen, és azt továbbadja. Sok újságírónak és sportkommentátornak van harmadik házas Marsa. Nem szabad elfelejteni, hogy a Mars a politikával van összeköttetésben. Mindenféle kommunikációs munkaterület szóba jöhet. Telefon, posta, internet, ügyfélszolgálat, stb…Autószerelők, és szállítással foglalkozó emberek horoszkójában is gyakori állás.

Minden óriási impulzivitással történik, még a napi rutin, és a kis helyváltoztatások is. Ha a Mars kedvezőtlenül aspektált, vakmerő, agresszív sofőrök leszünk….

Sebesült Mars esetében szarkazmus, veszekedés előfordul. Nehézségek léphetnek fel szerződéseknél, egyezségeknél, publikációknál, és a testvérek között.

Mars a harmadik házban, sok rövid utazás, néha egy-egy hosszabb.

 

Mars a negyedik házban

A Mars a negyedik házban azt jelenti, hogy sok energiát fektet be valaki az otthonába, és alapvető szókséglet, hogy ő legyen az úr a házban. Ez gyakran vezethet perpatvarokhoz, veszekedéekhez, különösen ha a Mars sérült. Az egyén nagyon erősen törekszik arra, hogy az otthoni környezetet megszépítse. A szülött szeret mindent megjavítani otthon.

Erősen érdekelheti az egyént a környezetvédelem, és az ökologiai problémák. Jó Mars esetén az egyén keményen munkálkodhat a  környezetvédelem területén.

Rosszul aspektált Mars esetén konfliktus keletkezhet a családtagok között, a szülőkkel. Meg kell tanulniuk kordában tartani az érzelmeiket, ha harmonikus otthoni atmoszférát szeretnének kialakítani. Ha elköltözik a születési helyéről, akkor erősítheti családi kötelékeit.

Ezek az emberek komolyan fáradoznak azon, hogy az életük késői szakaszát biztonságban éljék le. Gyakran örökölnek földet és épületeket a szülőktől. Ha a Mars rosszul aspektált, akkor problémák léphetnek fel az örökség körül. Lopás, tűzesetek, más veszélyek. Nagyon erősen sérült Mars esetén nagy nehézségek várhatók ezen a területen.

Az egyén óriási energiája kitart az egész életen át, erős konstituciója élete végéig elegendő energiával látja el.

 

Mars az ötödik házban

A Mars az ötödik házban olyan emberre utal, aki előszeretettel megy az élvezetei után, és erőteljes szerelmi törekvéseiben a szexuális beteljesedés iránti vágyában is agresszív, és nagyon erős érzelmei vannak. Rosszul aspektált Mars esetén viharos események várhatók. Féltékenység, bizalmatlanság, szexuális kilengések, házasságon kívűli terhesség. Mindenféle ábrázoló művésznek és építésznek is gyakran van ötösik házas Marsa. Versenysportok szerelmeseinél is gyakori állás. Atléták, stb.

Szereti a gyerekeket és a fiatalokat, vezető alkat, gyakran tanár. Tekintély, autoritás, jó vezetői kvalitások jellemzik. Trénerek és sportoktatók. Jó aspektusok esetén kiváló oktató, remek tanár, aki képes felébreszteni tanítványa motivációit és nagyon kiváló teljesítményekre ösztönzi őket. Rossz aspektusok esetén diktatórikus tendenciák, erőszakos események. Nagyon rosszul aspektált Mars esetén nagy a balesetveszély, és a halál korai gyermekkorban.

 

Mars a hatodik házban

Ügyesen és nagyon energikusan vagy képes dolgozni. Éles szerszámokkal is ügyesen bánsz. Sok masiniszta, gépgyártó mérnök, mechanikus, nehézipari dolgozó horoszkópjában előfordul ilyen Mars állás. De sebészek, medikus foglalkozások képviselőinél is gyakori aspektus, csakúgy mint szerszámkészítőknél, akik az  élelmiszer és ruhaipari terület számára készítenek gépeket, szerszámokat.

A Mars a hatodik házban kemény és energikus munkát jelent. A henyélés nem az ő műfaja. Precízen és ügyesen dolgozik, és büszke arra, ha egy munkát eredményesen befejez. Ebből ered ugyanis az önbizalma. Nagy cégeknél is megbecsült munkaerő lehet. Rossz aspektusok esetén túlzásba vitt munka, munkamánia, munkahelyi balesetek, sérülések, irritabilitás lehetséges. Ilyenkor nagyon sok konfliktus jellemzi a szülöttet, munkatársakkal, feletteseivel is civakodik. Túlságos perfekcioznizmusa miatt néha nem látja a fától az erdőt.

 

 

Mars a hetedik házban

A párkapcsolatokat sokszor párbajnak képzelheted, ahol az egyik félnek le kell győznie a másikat. Ez zavaró lehet, de neked ez jó, mert képes vagy te lenni a domináns fél. Győzedelmeskedsz a kapcsolat minden komponensében, vagy a rivalizálás, a tekintély, a harc minden területén. A kritikus és megalkuvást nem ismerő előadó, az ügyész, a házaló ügynök, az ügyvéd (nem a védelem képviseletében természetesen)

Becsülöd az embereket, akiknek van energiájuk dönteni. Számodra a cselekvést azt jelenti, amikor konfrontálódsz másokkal, de remélhetően a legtöbb esetben mindenki javára.

A Marssal a hetedik házban többnyire partnerkapcsolatokkal vagy nyilvánossággal kapcsolatban ténykedhetsz.  A házastárs, akárcsak a közeli barátok, vagy üzleti partnerek erős, erőszakos, aktív Mars természetű.

Többnyire szívesen dolgozol együtt másokkal, és jól aspektált Mars esetén ez a tevékenység többnyire sikeres is. De könnyen előfordulhat mindkét oldalról, hogy impulzív események történnek. Rossz aspektus esetén gyakoriak az összetűzések, és a válás a levegőben lóg.

Közös vállalkozás esetén a közös anyagiak is nagy szerepet játszanak, és megsebzett Mars esetén ez is vita tárgyát fogja képezni.

Mars a hetedik házban gyakran található agresszív eladó vagy PR szakmában dolgozó egyénnél. A másokkal való bánásmód az, ami megtanítja a heves Marsot a taktikára és a diplomáciára. Haa valaki ilyen területen dolgozik, előfordulhat, hogy átigazol a konkurrenciához, önző okokból.

Mars a nyolcadik házban

A Marsról a nyolcadik házban nehéz dolog pontos dolgokat állítani, mert a nyolcadik ház természete nagyon összetett. Halál, szex, átalakulás, transzformáció, személyes újjáépülés erős krízisek után, örökségek és pénzügyek, befektetések.

Mély és intenzív érzelmek az említett területeken. A Mars ezen házbeli viselkedése nagyon függ a radix többi részétől.

A félreértések elkerülése végett biztonságosabb az érintethető területekről szót ejteni: az energiád hatásosan fejeződhet ki az alábbi területeken: vagyon, szex, halál, és minden pénzügyekkel kapcsolatos eset, esemény.

Ez a konfiguráció egyszerűen csak növelheti érzelmeid intenzitását kapcsolódva ezekkel a rejtett területekkel, függően a radix többi részétől vagy részt vesznek az életedben, vagy nem.

Ez az a terület, ahol a leginkább újjászülethetsz a hamvaidból. Jó néhány igen erős megpróbáltatás után valószínűleg lesz erőd és bátorságod így cselekedni.

A Mars ebben a házban erős vágyakozásokkal és érzésekkel van összekötve. Nagyon sok energia és vasakarat jellemzi. Az agresszivitás egy bizonyos formája a mások pénzével kapcsolatban. Nagyon erős szexuális vágyak és felfokozott szexuális élet. Ha valakinek okkult hajlamai vannak, és a Mars rosszul aspaktált, akkor akár szexuális mágia is fennállhat.

Magasan fejlett individuumoknál okkult energiák és gyógyító erők használata, és/vagy a halál utáni élettel kapcsolatos érdeklődés jellemző.

Sok esetben fennáll a lehetősége az erőszakos halálnak háború, vagy más konfliktus miatt.

Súlyosan sérült Mars esetén alacsonyabban fejlett embereknél kriminális tendenciák, bűnözés, züllés várható.

Rossz aspektus esetén viták várhatók az örökség miatt, és egyéb pénzügyekben is bajok jelentkeznek.

Különböző okokból, amelyek lehetnek jók vagy rosszak, gyakran titkos dolgokat csinálhatnak.

 

Mars a kilencedik házban

Hajlamos lehetsz arra, hogy erőszakosan érvényesíts akaratod.

Vallási vagy politikai elvakultság veszélye. Nagy utazási szenvedély.

Filozófiai, szociális, vallásos, és nevelési területek iránti érdeklődés. Valóságos keresztes lovag is lehetsz idálok érdekében. Jól aspektált Mars esetén rendelkezésre áll a kívánt szellemi horizont, és megfontolt szociális reformok életre hívója lehetsz. Igyekszel másokat rábírni a felelősségteljes gondolkodásra és cselekvésre. Igyekszel aktívan támogatni mindennemű oktatást, és ebben különösen sikeres lehetsz. Az alapelveid nemcsak prédikálod, tettekre is váltod. Mindig új és messze mutató tapasztalatokra vágysz. Tanulás, utazások. Együttműködhetsz katonai intézményekkel is. A skála széles: a heves forradalmár éppúgy belefér, mint a heves reakciós gondolkodás. Előfordulhat a széles nyilvánosság előtti beszéd is.

Veszély:

Ha véletlenül fanatizmusba csúsznál, amira a Mars ebben a házban hajlamos, akkor mások idegeire mennél, mert a fanatikus nézetek elszánt védelmezője lennél, és másokkal szemben intoleráns lennél. Türelmetlenség, mások nézeteinek meg nem értése. Ha belebonyolódsz azonosulhatsz a nézeteiddel, és elveszítheted a talajt a lábad alól egy propaganda háborúban, egy rossz doktrína szolgálatában.

 

Mars a tizedik házban:

Hírnév és státusz utáni törekvés. Mindenképpen a csúcsra tör. Politikus, menedzser, vagy technikai pályafutás. A Mars ebben a házban  erősen áll.

Veszély: mások hátán akar felkapaszkodni. Ez hirtelen visszaesésekhez vezet, és rossz hírnevet ígér. Túlzásba vitt materiális vágyak, túlzott birtoklási ösztön is előfordulhat.

 

Mars a tizenegyedik házban

A Mars ebben a házban azt jelenti, hogy az akarat a barátságokba nagy erőt fektet, szívesen tevékenykedik csoportban. Energikus barátai vannak, akik támogatják munkáját, mind szakmai mind üzleti értelemben.  Impulzivitás, melegség, cselekvőképesség a barátokkal együtt.

Mivel nem vagy alázatos típus, és nehezen kötsz kompromisszumot, ezért a kapcsolatok nem a legkönnyebben működnek.

Nagy szellemi erőid vannak.

A mottó: Sikeresnek lenni vagy meghalni.

Ha magadon érzed a világ szemét, könnyebben mozdulsz, könnyebben dolgozol.

Ha csak úgy elvagy magadnak, nem szívesen mozgósítod az energiáidat.

A közösségben szívesen vállalod a vezető szerepet.

 

Mars a tizenkettedik házban

Olyan ember, akinek cselekedetei és motivációi a tudattalan felől vannak motiválva. Szívesen vannak egyedül, akár a munkában, akár más területen. El akarja kerülni a nyilvános ellenállást, ezért gyakran cselekszik rejtetten. Szereti a kívánságait és szándékait titokban tartani. Gyakran keveredik titkos szexuális kalandokba.

Sokszor dolgozik nagy intézményekben, ahol a saját személyes identitását képes elrejetni, vagy akár teljesen el is veszíteni, ilyenkor csak egy fogaskerék a gépezetben.

Rossz aspektusok esetén: Rossz ellenség, titkos bosszúvágyakat forral magában, sajnos sokszor magának a legnagyobb ellensége, titkos mahinációkba bonyolódhat. Akár börtönbe is kerülhet, kórházba, vagy ideggyógyintézetbe. Nagyon jól teszi, ha megtanulja, hogyan engedje ki a gőzt magából, úgy, hogy ne ártson magának és másoknak. Szinte gyakorolnia kell, hogy amikor kitörései vannak, azt olyan módon tegye, ami nem árt az életének, és nem rombolja le kapcsolatait.

 

 

 

Asztali nézet