MENÜ

Sziderikus asztrológia
A fényszögek témája a másik oldalamon található: http://fenyszogek.freewb.hu/

A két weboldalamra több menüpontban feltöltött fotókat már nem lehet olvasható nagyságúra nagyítani egy kattintással, ezért ha érdekel, úgy tudod elolvasni őket, hogy lemented őket, és kinagyítod a saját gépeden.

Uránusz az első házban

Az Uránusz az első házban olyan emberre utal, aki nagyon erősen törekszik a szabadságra, és gyakran szokatlan tudományos és intuitív tehetséggel bír. Viselkedése többnyire excentrikus, szokatlan, vagy valamilyen módon haladó, mert nem szeret hagyományos dolgokkal foglalkozni. Sokszor töltenek be vezető szerepet csoportokban vagy szervezetekben, különösen olyanokban, amelyek reformokkal, új ötletekkel, és a haladás irányába mutató szellemi koncepciókkal foglalkoznak. Ezek az emberek szeretnek újdonságokkal, még fel nem fedezett dolgokkal foglalkozni, olykor feltalálók. Viselkedésük és benső tartásuk állandó változásnak van alávetve.

A mértékletesség nem az ő módszerük. Amennyiben az Uránusz jól aspektált, és a horoszkóp többi része is magasabb intelligenciára és intuitív belátásra utal, akkor zsenális emberrel van dolgunk, akik a maguk választotta területen fontos felfedezéseket tehetnek. Ezek az emberek többnyire nagy termetűek.

Előnyös gyors adásvételre, nyilvánossággal való ténykedéshez, antik vagy szent dolgokkal való kereskedéshez, gyűjtemények kialakításához, tudományos vagy irodalmi munkássághoz, hivatalos pozíció klubok vezetéséhez, szerencsejátékban is szerencsés lehet, bizalom a barátoktól, előnyös házasság és gyerekek, és bizalom erről az oldalról, előfordulhat természetes halál külföldön.

 

Uránusz a második házban

A szülött anyagi körülményei rendezetlenek. Rosszul bánik a pénzzel, megkeresi és elkölti vagy elveszíti. Ha az Uránusz jól aspektált szokatlan módon fog pénzt keresni. Ha azonban nem ez a helyzet, akkor gyakran vág bele túlságosan kockázatos ügyletekbe. Feltalálók, elektronikai szakemberek, természettudománnyos szakemberek, asztrológusok.  Kölcsönkér és kölcsönad pénzt a barátainak, és ebből gyakran adódnak konfliktusok. Jól aspektált Uránusz esetén lesz pénz humanitárius és tudományos célokra. Az átlagembertől nagyon eltér a felfogása. Vagy az ő világfelfogása lesz teljesen értéktele mások szemében, vagy a mások világfelfogása nem jelent semmit az egyénnek.

 

Uránusz a harmadik házban

Unortodox, intuitív gondolkodás. Mentes vagy a kliséktől. Véleményed tényekre, tapasztalatokra, tudományos tényekre alapozod. Mások gondolkodása nem befolyásol. Mivel a világ megítélésben objektív és elfogulatlan vagy, szívesen ténykedsz szokatlan területeken. Az ilyen kutatások sok váratlan eseményt hoznak magukkal, és sok hirtelen és közeli helyváltoztatással járnak. A dolgok hirtelen megértése, az események más színben látása új életfelfogáshoz vezethetnek. Nagyon sok feltaláló, alkotóművész és tudós rendelkezik harmadik házas Uránusszal. Ezek az emberek hajlamosak forradalmi nézeteket terjeszteni, de csak beszélgetéseikben vagy írásaikban. Az ilyen emberek előnyben részesítik a barátságokat és a közös munkát intellektuális emberekkel, akik szellemileg inspirálják, vagy előrelépést jelenthetnek számukra. Ha az Uránusz ebben a házban nem jól aspektált, akkor ez nyugtalan és felületes szellemet jelent, amit csak kevéssé érdekel a dolgok valódi állása. Hajlamos rá hogy elhamarkodott következtetéseket hozzon, és túl gyakran változtatja a véleményét. Gyakran lesz író, aki okkult, asztrológiai vagy tudományos témákkal foglalkozik. Kommunikációs médiákkal, rádióval, televízióval, internettel is akadhat dolga. Az elméd kíváncsi, agilis, mozgékony, és mindig a különleges dolgok után szomjazik. Ez abból ered, hogy mindig a furcsát, a szokatlant, az eredetit keresed, és a nonkonformista emberek társaságát. Utazásaid kiszámíthatatlanok, és mindig ott jelensz meg, ahol senki sem számít rád. Ezzel csak az a probléma, hogy sokszor sokkolod vele a környezeted konvencionálisabb felfogású embereit. Személyiségednek ez az aspektusa kétségtelenül a legmesszebb menőkig megnyerő, és biztosítja számodra, hogy ne lépd túl az excentricitás elviselhető mértékét akár intenzitásban, akár mennyiségét tekintve.

 

Uránusz a negyedik házban

Szokatlan viszonyok otthon és a családi kapcsolatokban. Bizonyos esetekben az egyik családtag valamilyen módon különleges személyiség. Az ilyen aspektussal született emberek az otthoni miliőben nagy szabadságot igényelnek maguknak, ki és bejárást amikor csak tetszik nekik. Otthonuk többnyire sajátos építészeti vonásokat mutat, vagy sok a technikai és elektromos felszerelés. A közeli barátok családtaggá lépnek elő, „adoptálva” lesznek. Az otthon sokszor találkahely közös tevékenységekkel, vagy okkult dolgokkal kapcsolatosan. Nem ritka a gyakori lakhely változás sem, főként ha az Uránusz nem jól aspektált. A családban és otthon is ismételt változások történnek. A későbbi években szokatlan körülményekre lehet számítani. Ha az Uránusz nagyon kedvezőtlenül aspektált, akkor viták, veszekedések, problémák várhatók otthon. A szülött egyáltalán nem érzi magát lekötelezettnek a szülők irányába. Általános szabály, hogy a gyermekkor végén gyorsan elhagyod a szülői házat, mert nagyon vágysz a függetlenségre, és nem nagyon egyeztethető össze a csendes otthoni élettel. Más esetben igen extravagáns hangulat uralkodik otthon, ami már majdnem káosz, és nehezedre esik stabilizálódni, biztonságban érezni magad, pedig szükséged van erre az érzésre, hogy egyensúlyban légy. Törekszel az egyensúlyra, és ez az, ami elvisz otthonról előbb vagy utóbb. Hajlamos vagy váratlan dolgokat tenni otthon. Paradox módon azonban ahogy nyugalmat találsz, valami azonnal tovább űz. Túlságosan szenzitív vagy, és ha feszült helyzet áll elő, leküzdhetetlen vágyat érzel a változtatásra. A legjobban úgy tudod kezelni ezt a problémát, ha magad szervezed otthoni instabilitásod, például szervezett kirándulásokkal, utazásokkal. Mindenesetre tudnod kell kezelni a kérdést, hogy sosem vagy túl sokáig egy helyen. Életed sosem folyamatos, mindig vannak benne törések, szakadások minden sikeres időszak között. A múlt egyszer csak hirtelen eltűnik, és lehetővé teszi számodra a gyors fejlődést. Rajtad áll, rád tartozik, hol máshol találsz nyugalomra és biztonságra. Az Uránusz a negyedik házban nem túl családcentrikus helyzet. Miért? Mert az Uránusz a legkülöncebb, legindividualistább planéta. Aki ennyire különc, vagy ennyire a maga útját járja, az nagyon nehezen áldozza fel a szabadságát, vagy nagyon nehezen fogad el bárkit is, aki személyes függetlenségét bármilyen módon veszélyezteti, márpedig minden kapcsolat és házasság megkövetel egy bizonyos kompromisszumot. A negyedik ház pedig az otthon.

 

Uránusz az ötödik házban

Az Uránusz az ötödik házban meglepő és szokatlan szerelmi románcokra utal. A románcok derült égből villámcsapás módjára keletkeznek, és éppolyan hirtelen szakadnak is meg. A szerelmi partnerek excentrikusak, egyediek, különösek. Az egyén izgalmat keres a kalandokban és élvezetet, és ezért a szokásos szexuális morál számára semmit sem jelent. Ha az Uránusz sérült, válogatás nélküli erotikus kapcsolatokba bonyolódik. Tőzsdei spekulációk sorsfordítóak lehetnek, mind jó, mind rossz értelemben. Gyermekei gyakran különlegesen tehetségesek. Ha az Uránusz sérült, abnormitások, lelki nehézségek léphetnek fel az utódoknál. Ezek az emberek erősen érdeklődnek új tanítási és nevelési módszerek iránt. Sok szabadságot enged a gyermekeinek, és ha az Uránusz sérült, akkor túlságosan is sokat, ami elhanyagoltsághoz vezet. Néhány esetben az Uránusz az ötödik házban inspirációt és művészi tehetséget jelöl. Elektronikus művészeti formák iránti érdeklődés. Sok filmszínész, zenész, sztárok, tévés és rádiós személynek van Uránusza az ötödik házban. Rossz aspektus esetén antiszociális viselkedés, erkölcstelen, züllött viselkedés fordulhat elő. Házasságon kívüli szerelmi románcok, nők esetében házasságon kívüli terhességek. A szerelmi élet általában labilis.

 

Uránusz a hatodik házban

Az Uránusz a hatodik házban egy szokatlan és előrehaladott módszerekkel dolgozó egyént jelöl. Különleges gyógyítási módszerek, például hangokkal végzett terápia, homeopátia, szellemi gyógyítások. Speciális táplálkozási szakértő. Elektromérnökök, komputer programozók, egyéb specialisták. Különleges teljesítmények. Matematikai és természettudományi képességek. Jó probléma megoldás. Nagy vállalkozásokban vesz részt, könnyen barátkozik. Rossz aspektus esetén konfliktusokba keveredik a munkatársakkal. Ekkor nagy zűrzavar állhat be, feszült helyzetek adódhatnak. Nagyon kritikus tud lenni. Ha nem felel meg neki a munkahely, továbbáll. Mindig ki akarja harcolni az őt megillető szabadságot, és ez nem sikerülhet mindig. A rutinmunkától menekül. Ez gyakori állásváltoztatáshoz vezethet, és labilis életkörülményekhez. Ha ez helyzet előáll, akkor nagyfokú idegességgel kell számolni. Csekély állandóság a munkában, váratlan munkaváltoztatások, a környezettel való különbözőség a megértési és együttműködési érzék hiánya miatt. Ingatag idegrendszer, idegbetegség. A mindennapi életben számos váratlan fejlemény, a munkakörnyezet sosem stabil, a drámai események gyors egymásutánban követhetik egymást. Kaotikus munkaviszonyok. Rossz szokások, a stabilitás hiánya. A munkával kapcsolatos kapcsolatokban is nagy káosz uralkodhat. Gyakran vagy extravagáns és különös, de sokszor inspirált is.  A foglalkozásod nagyon különleges lehet. Idegrendszered állapota nagy hullámzásnak van kitéve, brutálisan nehéz időszakokkal, amelyekből azonban képes vagy gyorsan felépülni.

 

Uránusz a hetedik házban

Az Uránusz a hetedik házban olyan személyt jelöl, aki a házasságban és a partnerkapcsolataiban nagy szabadságot igényel. Sok esetben bonyolódik újabb és újabb válásokba, ha az Uránusz rosszul aspektált. Egy megmagyarázhatatlan szabadságvágy viszi mindig újabb és újabb partnerhez. A házasságkötés sok esetben teljesen hirtelen történik, és nagyon szokatlan helyszínen. A házastárs valamilyen szempontból szokatlan, briliáns egyéniség, vagy excentrikus, annak függvényében, milyen fénszögeket kap az Uránusz. Néha nagyon féltékeny a partnerére, mert az sikeresebb mint ő. A jó barátaival közeli kapcsolatot ápol, de sok kapcsolatára jellemző egyféle felületesség, személytelenség,amely gyors változásoknak van alávetve. Az egyén telepatikus tehetséggel bír, mások érzéseit, hagulatait könnyen átveszi, felfogja, megérzi.

Ha az Uránusz nagyon kedvezőtlenül aspektált, akkor a másokkal való együttműküködési képtelenség nagyon súlyos helyzetekbe sodorhatja, nyilvános megszégyenülés sem kizárt, nagy veszteségekkel. A hangulatának, a tartásának, a véleményének hirtelen változásai összezavarják a partnereit. Sok esetben még önmagában is bizonytalan lesz. Egy rosszul aspketált Uránusz a kiszámíthatatlansága miatt különösen káros lehet nagy nyilvánossággal dolgozó emberek, politikusok, ügyvédek számára. Túl sok előre nem látott tényező teremthet nehézségeket, amelyekért aztán az egyént teszik felelőssé.

Általánosságban elmondható, hogy a házasságban, a nyilvánossággal való kapcsolatban, a baráti és partnerkapcsolatokban különleges események, tapasztalatok várhatók.

 

Uránusz a nyolcadik házban

Keresi az élet legmélyebb tiktkait, ami túlmutat a fizikai valóságon. Különösen erős okkult érdeklődés, nagyon erős szellemi érdeklődés. Jól aspektált Uránusz esetén nagyon mélyen belelát a lét titkaiba. A vagyoni helyezt gyakran villámcsapásszerűen megváltozik, örökség, üzleti kapcsolatok, biztosítások, adók és egyéb pénzek miatt. Az Uránusz fényszögeitől függően negatív vagy pozitív értelemben. Fennáll a hirtelen halál lehetősége, ha sérült az Uránusz, többnyire balesetben. Ezek az emberek sok esetben előre megérzik a halált. Szexuális és anyagi függőségek, problémák előfordulhatnak. Ez a házhelyzet megérteti az emberrel,hogy csak a szellemi értékek nem múlandók. Az életet dinamikusan fogja fel az egyén, és tudja, az egyetlen állandó a változás.

 

Uránusz a kilencedik házban

Jó meglátásaik és elképzeléseik vannak a képzés, a filozófia, a vallás területén. Gyakran eltérnek az ortodox szellemi felfogástól, és foglalkoznak asztrológiával, telepátiával, okkult dolgokkal. A neveléssel kapcsolatos kérdésekben nagyon haladó nézeteket képviselnek. Az elképzeléseik megvalósíthatósága nagyban függ az Uránusz fényszögeitől. Gyakran lesz nagyon hirtelen lázas. Szüksége van a változatosságra, az izgalmakra, a kalandokra. Elbűvölik az elmúlt kultúrák titkai, vagy a távoli jövő utópisztikus képei tartják fogva. Gyakran ez lesz pályaválasztásának oka. Archeológus, asztronómus lesz. Rosszul aspektált Uránusz esetén fanatikus szekták elvakult követője lehet, ostoba ezoterikus kultuszok kiagyalója/híve, vagy politikai, szociális világnézetekbe bonyolódik bele. Szobafilozófussá is válhat, akinek rögtönzött válaszai a világ bajaira érintetlenek maradnak a gyakorlati tapasztalatoktól. Jól aspektált Uránusz esetén az érintett embernek prófétai megérzései vannak abban a tekintetben, hogy milyen irányba kell változni az emberi társadalomnak a jövőben. Asztrológusok, filozófusok, írók, szerzők, kiadók, okkult témában.


Uránusz a tizedik házban:

Szokatlan szakmai karrier, hírnév. Vezető személyiségek horoszkópjában visszatérő elem.  Természettudományok,  humanitárius törekvések, okkultizmus, elektronika, matematika, asztrológia, a tipikus hivatás. Akármelyiket választja is, nagy valószínűséggel újító lesz a területén. Liberális, vagy radikális. Nem konzervatív. Ha az Uránusz sebzett, radikális forradalmár válhat belőle. Erős akaratúak és becsvágyók.  Nagy dolgot akarnak véghez vinni, hírnév, elismerés után sóvárognak. Hirtelen változások a vagyoni helyzetben és a szakmai életben nem kizártak. Ha túl gyakran vált munkahelyet és szakmát, akkor képtelen kijönni a munkatársakkal. Hirtelen felemelkedés, csillogás, és hirtelen visszazuhanás is előfordulhat. Irtózik a rutinszerű napi munkavégzéstől. Valósággal sóvárog a szabad munkakörülmények iránt, és akkor a legboldogabb, ha előre megfontoltan tervezheti munkáját. Ez az egyik legerősebb házhelyzete az Uránusznak, a tizedik ház. Hirtelen jövő, váratlan események befolyásolják a szakmai pályafutást. Gyakori az ingadozás: égig érő sikerek, és teljes kudarc váltogatják egymást. Eredetiség. Ez jellemzi legjobban a képességeidet. A tervezés sokszor teljesen lehetetlen, olyan sok a változás az életben. A legegyszerűbb hozzáállás az egész kérdéshez a nyitottság a változásra. Sokszor nagyon független vagy, és képes vagy megmutatni a képességeidet egy nagyon sajátos, csak rád jellemző módon. Területeden úttörő lehetsz, lázadó alkat vagy.

 

Uránusz a tizenegyedik házban

A világra nyitott személyiség, aki az igazsághoz tartja magát és a tényekhez, és kevésbé törődnek azzal, mit mond erről a tradíció, vagy sikert hoz-e számukra ez a magatartás. Beállítottsága erősen humanitárius. Ezzel az Uránusz állással az egyén intuitív módon érzi az univerzális törvényeket, a kozmoszt. Érdeklődik mind a természettudományok, mind az okkultizmus iránt. Szokatlan barátságokat ápol, amelyek mind szellemileg, mind lelkileg vonzóak számára, és gyakran csatlakozik humanitárius vagy tudományos célokért küzdő csoportokhoz. A házassággal és a szerelemmel kapcsolatos felfogása személytelen, bohém, unkonvencionális. Az új élmények iránti állandó szükséglete nagyon megnehezíti egy monogám kapcsolat működését. Az egyerangúság iránti elkötelezettsége nagyon toleránssá teszi mások viselkedésével és szokásaival szemben. Rosszul aspektált Uránusz esetén barátságai labilisak, alkalmanként hazugok, és nem törődnek a kötelességeikkel. Önző viselkedése ilyenkor sok esetben bumeráng módjára visszatér hozzá. A legrosszabb esetben az egyénnek felelőtlen és megvalósíthatatlan elképzelései vannak a szociális viszonyokat illetően.

 

Uránusz a tizenkettedik házban

A tizenkettedik házas Uránusszal született emberek sok esetben a tudattalan kutatásának szentelik magukat. A magasabb Én keresése erősen szellemi beállítottságúvá teszik az embert. Erősen álló Uránusz esetén egy különlegesen intuitív, akár szellemi látó ember is lehet. Barátainak gyóntatója. Sokszor csatlakoznak titkos társaságokhoz. Szeretnek a kulisszák mögött ténykedni. Rossz aspektusok esetén médiumisztikus tendenciák, neurotikus zavarok léphetnek efl, amelyek teljes káoszba is torkollhatnak, aminek a vége csalódottság, zűrzavar.


 

Asztali nézet